To μυστήριο με τη θέση «3» στον Παναθηναϊκό

To μυστήριο με τη θέση «3» στον Παναθηναϊκό

Με τον τραυματισμό στο δάκτυλο, ο Χουάντσο θα παραμείνει έξω για κάποιους μήνες. Το χειρότερο για τον ΠΑΟ είναι πως δεν έχει «3»! Κανέναν.

Αν κάποιος θέλει να είναι ειλικρινής και να βλέπει «καθαρά» τα πράγματα, σε ένα θα συμφωνήσει αναφορικά με την ομάδα μπάσκετ: η μία ατυχία έρχεται «καπάκι» στην άλλη. Δεν είναι μόνο θέμα τραυματισμών.

Ούτε πως χάνει όπλα από τη φαρέτρα του ο Αταμάν. Εδώ, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, πολύ απλά γιατί λαβώνονται παίκτες που παίζουν πάνω κάτω στην ίδια θέση και δημιουργείται ζήτημα για το πώς θα πορευτεί ο κόουτς, για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα μπορεί να στείλει εκπρόσωπο στο νέο Champions League χωρίς προκριματικά (pic)

Προσέξτε τι ακριβώς έχει συμβεί: το καλοκαίρι και κατά την παραμονή του στην εθνική ομάδα, τραυματίστηκε ο Μήτογλου. Ο Ελληνας σέντερ που ήταν έτοιμος να επανέλθει στη δράση και να δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό ύστερα από πολλούς μήνες απραξίας. Εμεινε εκτός από το Σούπερ Καπ και τα πρώτα παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Αποτέλεσμα;

Ο ΠΑΟ έχασε πολύ εύκολα από τον Ολυμπιακό την πρώτη φορά, έκανε και δεύτερη ήττα στο παιχνίδι της Ευρώπης. Επιπρόσθετα, ο Αταμάν έκανε διάφορες αλχημείες με στόχο να καλύψει τα όποια κενά δημιουργήθηκαν.

Ο Λεσόρ βαφτίστηκε καθαρόαιμος σέντερ. Ο Ερνανγκόμεθ «ανέβηκε» στο «4» γιατί ο Μπλατσερόφσκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και ίσως δεν είναι ο παίκτης που θα παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα στο ανώτατο επίπεδο. Ούτε τον Μαντζούκα εμπιστεύθηκε ο Τούρκος προπονητής, ενώ δείχνει πως δεν πετά τη σκούφια του για τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Η συνέχεια είχε και άλλο απρόοπτο: ενώ ήταν ακόμη στα πιτς ο Μήτογλου, επιβεβαιώθηκε πως θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης ο Παπαπέτρου! Τι θα γίνει στο «3»; Μα, το πλάνο ήταν να «κατεβάσουν» τον Ερνανγκόμεθ, κάτι που έγινε στην πορεία ευκολότερο καθόσον γύρισε ο Μήτογλου.

Ετσι, η γραμμή ψηλών του ΠΑΟ έδειχνε εξαιρετική: Λεσόρ, Μήτογλου Ερνανγκόμεθ. Αφήστε που οι Μήτογλου και Ερνανγκόμεθ έδειχναν πως λειτουργούν και ως μπαλαντέρ δύο θέσεων, άλλαζαν ρόλους και μπέρδευαν αντιπάλους. Ακόμη ακόμη κι αν ο Ισπανός φόργουορντ δεν ήταν στα καλύτερά του, πώς να τον αγνοήσεις με τέτοια πείρα που διαθέτει;

Τι συνέβη τώρα; Με τον τραυματισμό στο δάκτυλο, ο Χουάντσο θα παραμείνει έξω για κάποιους μήνες. Το χειρότερο για τον ΠΑΟ είναι πως δεν έχει «3»! Κανέναν. Τουλάχιστον δεν διαθέτει με τα χαρακτηριστικά που ζητεί από τον παίκτη αυτής της θέσης ο Αταμάν.

Ο κόουτς κοιτούσε ούτως ή άλλως την αγορά για φόργουορντ και ενίσχυση εκεί, τώρα μοιάζει η απόκτηση παίκτη επιτακτική ανάγκη! Ο δε Μαντζούκας θα ενεργοποιηθεί και ίσως να ακολουθήσει ταχύρρυθμα μαθήματα ώστε να βοηθήσει από την περιφέρεια. Δύσκολο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει, εκτός αν δούμε περισσότερο στη θέση αυτή τον Γκριγκόνις, παίκτη που έκανε καλή εκκίνηση στη σεζόν.

Οσον αφορά στον άρτι αφιχθέντα Κέντρικ Ναν, έρχεται για να βοηθήσει τον Σλούκα και θα πάρει χρόνο από τον Βιλντόζα. Έναν παίκτη που επί του παρόντος δεν «τρελαίνει» τον Αταμάν.
Είμαστε, συνεπώς, μπροστά σε νέο χτίσιμο (!) του πράσινου ρόστερ. Γιατί ο σχεδιασμός που έκαναν στο ΟΑΚΑ, είναι ξεκάθαρο αυτό, πρέπει να γίνει σχεδόν από την αρχή…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ