Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα στην Μπασκόνια ο Ολυμπιακός

Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα στην Μπασκόνια ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μπασκόνια και θέλει μία καλή εμφάνιση και νίκη κόντρα στους Βάσκους.

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (19:15) για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Οι Πειραιώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Με ρεκόρ 3 νίκες – 3 ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός δεν έχει την… πολυτέλεια για ήττες στην έδρα του, πόσο μάλλον όταν αντίπαλός του είναι η Μπασκόνια με χειρότερο ρεκόρ, δηλαδή με 2 νίκες – 4 ήττες. Οι απουσίες είναι δεδομένες για τους «ερυθρόλευκους», με τον Λουκ Σίκμα να είναι εκτός, όπως και ο Σακίελ ΜακΚίσικ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, όπως τόνισε στη Media Day του Ολυμπιακού ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Διαβάστε επίσης: Το Big-4 φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι: Μεγάλες «μάχες» σε Λονδίνο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ρεν και Τούμπα

Ο Σέρβος σέντερ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο, έμεινε εκτός στο ματς της Basket League, με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά αν και βγάζει πλέον μέρος της προπόνησης, το ιατρικό τιμ φοβάται πιθανή υποτροπή, αν βιαστεί να επιστρέψει. Στον Πειραιά έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ με ένα καλάθι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, δηλαδή… αμφισβητούμενα διαιτητικά σφυρίγματα στο τέλος.

Η άμυνα θα είναι «κλειδί» στον αγώνα του ΣΕΦ, καθώς οι Βάσκοι πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 4 πόντους περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» σε αυτές τις 6 πρώτες αγωνιστικές (80,5 η Μπασκόνια, 76,5 ο Ολυμπιακός). Όμως, οι Πειραιώτες δέχονται 75 πόντους μέσο όρο την ώρα που η Μπασκόνια δέχεται 86.3 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Την ίδια ώρα, το σκοράρισμα αποτελεί πονοκέφαλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει σαφές πρόβλημα στην παραγωγικότητα. Ο Ολυμπιακός θα εστιάσει στο μαρκάρισμα του Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος σημειώνει 20,3 πόντους μέσο όρο στα τελευταία τρία ματς, με τον Τόμας Ουόκαπ να έχει αποστολή να τον περιορίσει.

Έχει επιστρέψει και ο Τσίμα Μονέκε, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα στην εντός έδρας νίκη των Ισπανών, με 84-83, επί της Παρτιζάν, την περασμένη εβδομάδα. Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια και νυν του Ολυμπιακού, Άλεκ Πίτερς, θα δώσει σκληρές «μάχες» με τον Νιγηριανο-Αυστραλό σέντερ της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ