Το Big-4 φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι: Μεγάλες «μάχες» σε Λονδίνο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ρεν και Τούμπα

Το Big-4 φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι: Μεγάλες «μάχες» σε Λονδίνο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ρεν και Τούμπα

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ρίχνονται για ακόμη μία φορά στη «μάχη» της Ευρώπης, διεκδικώντας όλοι ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ώρα για ακόμη μία μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε! Europa και Conference League ετοιμάζονται για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων η οποία μπορεί να αποβεί καθοριστική για το μέλλον ομάδων μας στην Ευρώπη και στον στόχο που έχουν συνεχίσουν εκτός συνόρων και μετά τον Δεκέμβριο.

Αυτός που είναι πιο κοντά στο να το καταφέρει είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος με νίκη επί της Αμπερντίν «κλειδώνει» και μαθηματικά την πρόκρισή του από τον όμιλο του Conference League. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος κόντρα στη Γουέστ Χαμ και ο Ολυμπιακός θα κάνει αποφασιστικό βήμα τουλάχιστον για την τρίτη θέση που οδηγεί στον ενδιάμεσο γύρο του Conference League. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός από την άλλη, θέλουν νίκες επί των Μαρσέιγ και Ρεν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Διαβάστε επίσης:  Οι 8 κοντοί του Παναθηναϊκού για 80΄: Πόσο θα παίζει ο Σλούκας, αν…

Στις 22:00 η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει μετά από καιρό πλήρη ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η Ένωση θέλει μόνο νίκη για να κάνει μεγάλο βήμα για την τρίτη θέση του ομίλου και στη συνέχεια να κοιτάξει και για ακόμη ψηλότερα. Οι «κιτρινόμαυροι» τα πήγαν πολύ καλά στον πρώτο γύρο και θέλουν να συνεχίσουν έτσι και στον δεύτερο.

Παράλληλα, θέλουν να πανηγυρίσουν και την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη στην «Opap Arena» αλλά και την πρώτη νίκη σε φάση ομίλων στην ιστορία τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ έδειξε στη Μασσαλία πως μπορεί να κοντράρει στα ίσια την αντίπαλό της, παρά την ήττα με 3-1, και αυτό θα επιδιώξει να κάνει και πάλι. Σε ένα ματς που η ΑΕΚ κάλεσε τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις επιταγές της UEFA καθώς η ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία.

Η βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ:

Στις 19:45 ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Ρεν στη Γαλλία και θα προσπαθήσει να… ρεφάρει την ήττα της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ξέρουν πως με διπλό θα μπουν για τα καλά στο κόλπο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς πέραν των μακροχρόνια απόντων, όλοι οι άλλοι είναι στη διάθεσή του. Απέναντί του ο Παναθηναϊκός θα βρει μία ομάδα που δεν βρίσκεται στα καλύτερά της στο πρωτάθλημα της χώρας της και που στη Λεωφόρο θα μπορούσε τουλάχιστον να της είχε πάρει τον βαθμό.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού: 

Την πιο δύσκολη αποστολή την έχει ο Ολυμπιακός που στις 22:00 φιλοξενείται στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ έχοντας και περίπου 4.000 οπαδούς στο πλευρό του. Οι Πειραιώτες πήραν μεγάλη νίκη στο Φάληρο επί των «σφυριών» και ρέφαραν κατά κάποιον τρόπο την ισοπαλία με την Μπάτσκα Τόπολα. Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ χάλασε κάπως το κλίμα, αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι για να βγάλουν αντίδραση.

Δεν θα είναι εύκολο αφού απέναντί τους βρίσκεται μία ομάδα της Premier League η οποία πέρσι κατέκτησε το Conference League και πριν δύο χρόνια έφτασε στα ημιτελικά του Europa League. Το καλό για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, στην προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει τα πάνω-κάτω στον όμιλο.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού: 

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος υποδέχεται στις 19:45 στην Τούμπα την Αμπερντίν και με νίκη προκρίνεται και μαθηματικά. Το μόνο που θα μένει ανοιχτό για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι το αν θα τερματίσει πρώτος και θα προκριθεί απευθείας στους «16» του Conference League.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού η ψυχολογία είναι στα ύψη για τους «ασπρόμαυρους» που μετά την επική ανατροπή στην Σκωτία, θέλουν να «καθαρίσουν» την Αμπερντίν και στην Τούμπα. Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ έδωσε σύνθημα νίκης και παράλληλα ζήτησε από τον κόσμο του να είναι προσεκτικός καθώς υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας από την UEFA.

Η βαθμολογία στον όμιλο του ΠΑΟΚ:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Εκτός από το τι θα κάνει η κάθε ομάδα για την… πάρτη της, η αγωνιστική αυτή, όπως και κάθε αγωνιστική, είναι πολύ κρίσιμη για τη βαθμολογία της χώρας μας στην κατάταξη της UEFΑ. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι στη 19η θέση με 26.125 βαθμούς και πάρα πολύ κοντά σε Ισράηλ και Ουκρανία που είναι από πάνω. Κάθε αποτέλεσμα που παίρνουν οι ελληνικές ομάδες μπορεί να αποβεί καθοριστικό στο τέλος και ευχή όλων είναι να συνεχίσουν και οι τέσσερις στην Ευρώπη και το 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ