Οι «σωματοφύλακες» της Μακάμπι και το παράδειγμα του ΟΑΚΑ (pics+vids)

Οι «σωματοφύλακες» της Μακάμπι και το παράδειγμα του ΟΑΚΑ (pics+vids)

Οι Μπράουν, Κόλσον, Νέμπο και Μπόλντγουιν είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Μακάμπι – Τα στατιστικά τους, η πορεία της ομάδας του Κάτας και το διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στο Βελιγράδι για το αποψινό δύσκολο παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05) για την 8η αγωνιστική της Euroleague βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Όντεντ Κάτας στο «Aleksandar Nikolic Hall», με στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ με 75-74.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην αγωνίζονται στην κλασσική έδρα της Μακάμπι, που είναι μια από τις πιο «καυτές» της Ευρώπης και να παίζουν σε ένα άδειο γήπεδο (σ.σ το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών), αλλά θα βρουν απέναντί τους μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και παίζει μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Η εξαιρετική εμφάνιση και το πρώτο «Light the Beam» του Βεζένκοφ στους Κινγκς (vids)

Ο Κάτας και οι παίκτες του, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους και να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στα υπόλοιπα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Θετικό το ρεκόρ της Μακάμπι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, η Μακάμπι βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-2, με την ομάδα του Τελ Αβίβ να «χρωστάει» το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης για την 6η αγωνιστική, το οποίο είχε αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου (21:05).

Μέχρι τώρα η ομάδα του Κάτας έχει νικήσει την Παρτιζάν (96-81), τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (81-86), την Αρμάνι στο Μιλάνο (90-98) και την Μπάγερν Μονάχου (93-90), ενώ έχει ηττηθεί στο Πριγκιπάτο από την Μονακό με 107-79 και στην Ισπανία από την Βαλένθια με 75-66. Στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό θα ψάξει την 5η νίκη της στη φετινή Euroleague.

Η επιστροφή του Μπόλντγουιν

Στην αναμέτρηση με τους Πειραιώτες μάλιστα ο Κάτας θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, καθώς ο Γουέιντ Μπόλντγουιν επέστρεψε στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής και υπολογίζεται κανονικά για τον αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ενας παίκτης στον οποίο ποντάρει πολλά ο προπονητής της Μακάμπι, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία του: Τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία, με τον Αμερικανό γκαρντ να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ισραηλινό τεχνικό.

Στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπάγερν Μονάχου, που ήταν και το πρώτο που έπαιξε στη φετινή Euroleague, είχε 12 πόντους, με 3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, ¾ βολές, αλλά και 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα (14 στο σύστημα αξιολόγησης). Μια εξαιρετική εμφάνιση, με τον Αμερικανό γκαρντ να βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα του.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν είναι ένας από τους τέσσερις σωματοφύλακες της Μακάμπι, μαζί με τους Λορένζο Μπράουν, Μπόνζι Κόλσον και Τζος Νέμπο, τους οποίους θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην αποψινή αναμέτρηση.

Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» της Μακάμπι

Ο Λορένζο Μπράουν έχει αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης, έχοντας μέσο όρο 15.7 πόντους, 1.5 ριμπάουντ, 8.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα σε 30:09 λεπτά. Σε όλα τα ματς έχει παίξει όμως και ο Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος μετράει επίσης 15.7 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα σε 28:55. Ο Τζος Νέμπο από την άλλη, έχει 10.2 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 1.0 ασίστ σε 22:58 λεπτά. Αυτοί οι τέσσερις είναι οι σημαντικότεροι παίκτες της Μακάμπι, η οποία διαθέτει στο ρόστερ μεταξύ άλλων τον γιο του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ.

Μια ομάδα με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της, που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους της. Χαρακτηριστικό ήταν το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου επικράτησε με 86-81. Σε εκείνη την αναμέτρηση δεν είχε αγωνιστεί ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, λόγω τραυματισμού. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόλσον με 21, ενώ 15 είχε ο Ντιμπαρτολομέο και από 12 οι Μπλατ, Νέμπο και Μπράουν.

Η Μακάμπι είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, την οποία θα χρειαστεί να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός, εάν θέλει να επιστρέψει με το διπλό από το Βελιγράδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ