Η εξαιρετική εμφάνιση και το πρώτο «Light the Beam» του Βεζένκοφ στους Κινγκς (vids)

Η εξαιρετική εμφάνιση και το πρώτο «Light the Beam» του Βεζένκοφ στους Κινγκς (vids)

Η εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ κόντρα στους Καβαλίερς και η τιμή να πατήσει το περίφημο κουμπί για το πρώτο του «Light the Beam» με την φανέλα των Κινγκς. Η ιστορία πίσω από το εθιμοτυπικό του Σακραμέντο...

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με τους Κινγκς στην αναμέτρηση με τους Καβαλίερς, αφού αγωνίστηκε για 17 λεπτά στη νίκη των «βασιλιάδων» με 132-120 και είχε 11 πόντους με 1/1 δίποντο και 3/5 τρίποντα, καθώς επίσης 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Με το παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί, ο Βεζένκοβ πήγε εκεί που βρίσκεται η γραμματεία και – έπειτα από αντίστροφη μέτρηση – πάτησε ένα τεράστιο κουμπί που είχε μπροστά του μέσα σε αποθέωση, στέλνοντας μία δέσμη φωτός στον ουρανό του Σακραμέντο. Το περίφημο δηλαδή «Light the Beam».

«Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ μαζί μας και μας υποστηρίζετε. Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κερδίζουμε και να ανάβουμε τη δέσμη φωτός», είπε από μικροφώνου ο Βεζένκοφ γνωρίζοντας την αποθέωση.

Τι είναι το «Light the Beam»

Η ιστορία πίσω από το περίφημο «Light the Beam» των Κινγκς πηγαίνει πίσω έναν χρόνο, στην περσινή ονειρεμένη σεζόν τους, που τους βρήκε να επιστρέφουν στα playoffs. Το Σακραμέντο έψαχνε ένα σημείο αναφοράς, κάτι που θα θυμόταν ο κόσμος.

Και τότε ήρθε η έμπνευση του «Light the Beam». Ενός κανονιού λέιζερ δηλαδή, που όταν κάποιος θα πατούσε το κουμπί θα έστελνε ένα μοβ χρώμα στον ουρανό μετά από κάθε νίκη της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν συνολικά 6 κανόνια. Δύο μπλε, δύο κόκκινα και δύο πράσινα, τα οποία κάνουν το περίφημο μοβ με το οποίο φωτίζεται ο ουρανός μετά από κάθε παιχνίδι. Αυτά τα 6 λέιζερ χρειάζονται 1.800 wat ενέργειας, με τους Κινγκς να ισχυρίζονται ότι όταν ο ουρανός είναι καθαρός, το φως μπορεί να φτάσει στο διάστημα και να έχουν αναγκαστεί να πάρουν ειδικά άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, αφού υπήρχε ο φόβος ότι αν περνούσε πάνω από το γήπεδο αεροπλάνο θα υπήρχε πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ