Αυτά μόνο ο «Θωμάς» – Οι ασύλληπτες επιδόσεις του βιονικού Γουόκαπ (vids)

Αυτά μόνο ο «Θωμάς» – Οι ασύλληπτες επιδόσεις του βιονικού Γουόκαπ (vids)

Ο νέος τραυματισμός του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αναγκάζει ξανά τον Τόμας Γουόκαπ να περάσει πολύ ώρα στο παρκέ - Τα λεπτά του γκαρντ του Ολυμπιακού και οι συγκρίσεις

Ο Ολυμπιακός έχει «χτυπηθεί» πάρα πολύ από την ατυχία και τους τραυματισμούς και δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι πλήρης. Και μάλιστα ούτε θα αγωνιστεί, καθώς ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος υπέστη θλάση στον δικέφαλο στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να βρει ξανά τρόπο να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός αρμονικά χωρίς τον Αμερικανό, αλλά και τους ΜακΚίσικ και Μιλουτίνοφ, που θα είναι εκτός και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Το βάρος για ακόμη μια φορά θα πέσει στους Τόμας Γουόκαπ και Μουσταφά Φαλ, που θα κάνουν… υπερωρίες στο παρκέ, όπως συμβαίνει γενικότερα φέτος στα παιχνίδια των Πειραιωτών. Ειδικά ο πρώτος έχει γίνει… βιονικός και περνάει στο παρκέ περισσότερη ώρα από ποτέ στην καριέρα του στην Ευρώπη.

Ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού και ο πιο σημαντικός παίκτης του πιθανότατα τη φετινή σεζόν παίζει στα… κόκκινα και χτυπάει 30λεπτα και… βάλε και μετά από 8 αγωνιστικές στη Euroleague αγωνίζεται 7 λεπτά παραπάνω από ότι σε όλη την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, λόγω των ελλείψεων στα γκαρντ, είτε με την απουσία του Γκος, αλλά και με τον ΜακΚίσικ που είναι εκτός εδώ και καιρό, αναγκάζεται να υπερβεί κατά πολύ τον μέσο όρο του. Ο Γουόκαπ φέτος στη Euroleague παίζει 29,3 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ έχει 5 από τα 8 ματς που έχει αγωνιστεί πάνω από 30 λεπτά. Στο μοναδικό ματς που ξεκουράστηκε κατά κάποιον τρόπο από τον Μπαρτζώκα είναι σε αυτό με την Μπασκόνια, όπου έπαιξε 16 λεπτά, αλλά είχε και 4 φάουλ στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Ο Γουόκαπ πλέον με τον Γκος εκτός πάλι θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο και πιθανότατα ο μέσος όρος του σε χρόνο συμμετοχής θα περάσει τα 30 λεπτά σύντομα. Την περσινή σεζόν στο λιμάνι έπαιξε σε 41 παιχνίδια και είχε μέσο όρο 25 λεπτά, ενώ στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό είχε 22,3 λεπτά.

Οι ανάγκες της ομάδας φέτος αναγκάζουν τον Μπαρτζώκα να τον χρησιμοποιεί περισσότερο και να μην του δίνει ανάσες. Έχει καλύτερους μέσους όρους από ποτέ σε πόντους (8,8), ριμπάουντ (3,8) και ασίστ (4,4), όμως στο σύστημα αξιολόγησης το 8,4 που έχει είναι πιο χαμηλό από τον μέσο όρο καριέρα του στη Euroleague, πολύ απλά γιατί παίζει περισσότερο.

Ο Γουόκαπ είναι βιονικός και κομβικός, όμως ο Μπαρτζώκας θα πρέπει πλέον και για τον επόμενο μήνα να κάνει μια ειδική διαχείριση στις ανάσες του, είτε με τη χρησιμοποίηση του Λούντζη, είτε με του Λαρεντζάκη και του Κάνααν, διότι δεν θέλει με τίποτα να χάσει και εκείνον… Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γουόκαπ σε αυτά τα 2,5 χρόνια στο λιμάνι έχει χάσει μόλις 3 παιχνίδια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ