Γκραντ: Ο αθόρυβος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού (vids, pics)

Γκραντ: Ο αθόρυβος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού (vids, pics)

Ο Αμερικανός άφησε στην άκρη τις περιττές ντρίμπλες και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό – Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση.

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στον Παναθηναϊκό χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για το Τριφύλλι. Ο λόγος για τον Τζέριαν Γκραντ. Ο Αμερικανός μπορεί να μην έχει τη «λάμψη» των Κώστα Σλούκα, Λούκα Βιλντόζα και Κέντρικ Ναν, αλλά έχει στοιχεία που τον κάνουν υπερπολύτιμο στο πλάνο του Εργκίν Αταμάν και κομβικό για τις αναμετρήσεις του Τριφυλλιού.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για τον Τζέριαν Γκραντ, μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας. «Πέρυσι τον είδα σε πολλά ματς στην Τουρκ Τέλεκομ. Μιλάμε για τον MVP του Eurocup. Έχει χαρακτήρα στο παρκέ, κάνει λάθη, αλλά βελτιώνεται. Παίζει και στις δύο πλευρές πολύ καλά. Παίζει επιθετικά στην άμυνα, αλλά και στην επιθεση. Είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσουν τέτοιοι παίκτες».

Διαβάστε επίσης: Οι 3 μεταγραφές του Ολυμπιακού, ο Φελίπε, ο Παλομίνο, το προφίλ των άλλων θέσεων και οι δανεικοί

Ο Αταμάν αποθέωσε τον Αμερικανό, που ήταν εξαιρετικός απέναντι στη λιθουανική ομάδα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης και στη νίκη του Τριφυλλιού. Ο έμπειρος γκαρντ έχει αφήσει τις πολλές ντρίμπλες που έκανε στην αρχή της σεζόν και είναι πλέον ουσιαστικός, δίνοντας πολύτιμες λύσεις, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

«Εσβησε» τον Εβανς

Ο Γκραντ συνδυάζει μέγεθος και σκληράδα στην άμυνα, στοιχεία που τον κάνει πολύτιμο για τον Εργκίν Αταμάν, που χρησιμοποιεί τον Αμερικανό σε ειδικές αποστολές, όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας, όταν τον έβαλε να μαρκάρει τον Εβανς.

Δεν τον άφησε να πάρει… ανάσα και μάλιστα έπαιξε την καθοριστική άμυνα στο τέλος, όταν μαζί με τον Μάριους Γκριγκόνις οδήγησαν τον γκαρντ της Ζαλγκίρις στο λάθος και κέρδισαν μια πολύτιμη κατοχή, με την οποία ο Παναθηναϊκός σφράγισε τη νίκη. Ο Έβανς από 17.8 πόντους που είχε μέσο όρο στη φετινή σεζόν έπεσε στους 6 πόντους στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας μάλιστα μόλις πέντε σουτ, ενώ υπέπεσε σε 6 λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων προήλθαν από την ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο Τζέριαν Γκραντ.

Ο 31χρονος γκαρντ είναι ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος όλων των πεντάδων και όλων των συνδυασμών στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό να αναδεικνύεται ως μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές μεταγραφές του Τριφυλλιού.

Πασάρει και σκοράρει

Ο Γκραντ έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς του Παναθηναϊκού στη Euroleague, έχοντας μέσο όρο 9.2 πόντους, με 44.4% στα δίποντα (16/36), 50% στα τρίποντα (8/16) και 85.7% στις βολές (18/21), 2.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 11.2 στο σύστημα αξιολόγησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης σε 28:59 λεπτά συμμετοχής.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας ο Αμερικανός γκαρντ είχε 10 πόντους (1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 28:29 λεπτά. Μια εμφάνιση για την οποία επιβραβεύτηκε με 18 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Στο προηγούμενο ματς με την Αλμπα μπορεί να είχε μόλις 7 πόντους (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), αλλά μοίρασε 9 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα (1 ριμπάουντ), με τα οποία βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φύγει με το διπλό από το Βερολίνο.

Το καλύτερο παιχνίδι του, από άποψη σκοραρίσματος, ήταν το παιχνίδι στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με την Μπαρτσελόνα, όπου ο Τζέριαν Γκραντ είχε 15 πόντους, με 4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή (1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 12 στο σύστημα αξιολόγησης).

Εξαιρετικός και στο πρωτάθλημα

Οσον αφορά στην Basket League, ο 31χρονος σε 6 αναμετρήσεις έχει μέσο όρο 8.1 πόντους, 4.1 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 26:35 λεπτά συμμετοχής, με τον Γκραντ να προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Αρη, όπου άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ, έχοντας 9 πόντους (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές) και 10 ασίστ.

Μια ακόμα γεμάτη εμφάνιση από τον Αμερικανό, που έχει εξελιχθεί στον αθόρυβο MVP του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος άσος μετά τα πρώτα παιχνίδια κατάλαβε ότι θα πρέπει να κόψει τις πολλές ντρίμπλες και να βάλει την ομάδα πάνω από το «εγώ» του, εάν θέλει να έχει χρόνο και ρόλο στο Τριφύλλι. Μια αλλαγή που τον έχει κάνει υπερπολύτιμο.

«Είμαι νικητής, κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα, όπου κι αν χρειαστώ, θα δώσω ό,τι έχω. Άμυνα, σουτ, δημιουργία, ξέρω ότι μπορώ να παίξω σκληρά. Δεν είναι εύκολο για μία τόσο νέα ομάδα, θα γίνουμε καλύτεροι, πλησιάζουμε εκεί. Νιώθω πιο άνετα, οι παίκτες και οι προπονητές με εμπιστεύονται, κάνω περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Δουλειά μου είναι να δίνω τη μπάλα στους τρομερούς σκόρερ που έχουμε, κάνω ό,τι χρειάζεται. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα, έχουμε ματς σε λίγες ώρες και πρέπει να προετοιμαστούμε και να κάνουμε την δουλειά», ανέφερε μετά το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ