Η Euroleague των… πάουερ φόργουορντ (vids, pics)

Η Euroleague των… πάουερ φόργουορντ (vids, pics)

Η Euroleague έχει αλλάξει για τα καλά μέσα σε ένα καλοκαίρι, αφού πλέον οι πάουερ φόργουορντ είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά - Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια.

Η Euroleague μπορεί να βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της, όμως υπάρχει ένα αρκετά καλό δείγμα 9 αγωνιστικών, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν, εκείνες που έχουν προβλήματα και αυτές που είναι θέμα χρόνου να ορθοποδήσουν.

Παράλληλα, τα στατιστικά και οι αριθμοί σε αυτό το πρώτο κομμάτι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δείχνουν ότι πλέον η Euroleague είναι η διοργάνωση των «4αριων». Μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το ΝΒΑ, οι περισσότερες ομάδες της Euroleague ενισχύθηκαν στο «4» και μάλιστα μια ολόκληρη διοργάνωση κινείται σε ρυθμούς… πάουερ φόργουορντ με τα νούμερα να λένε μια μεγάλη αλήθεια.

Διαβάστε επίσης: «Πρόσεχε το στόμα σου» – Εκτός εαυτού ο Μέσι με τον Ροντρίγκο την ώρα των επεισοδίων στο Μαρακανά

Η Euroleague άλλαξε και το μπάσκετ έγινε άθλημα των πάουερ φόργουορντ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν τους δικούς τους σταρ πλέον στο «4», με τους μεν ερυθρόλευκους να έχουν το επιθετικό «όπλο», Άλεκ Πίτερς, που κάνει… όργια φέτος και τους μεν πράσινους τον Ντίνο Μήτογλου, που επέστρεψε και πραγματοποιεί μυθικές εμφανίσεις.

Η «μάχη» μάλιστα «φουντώνει» γενικότερα στη Euroleague αν δει κανείς τους πρώτους 10 παίκτες με βάση το σύστημα αξιολόγησης, αφού από τους 10 οι 6 είναι πάουερ φόργουορντ και οι 4 μάλιστα έχουν τα καλύτερα νούμερα. Συγκεκριμένα, στην 1η θέση βρίσκεται ο απίστευτος φέτος Τσίμα Μονέκε της Μπασκόνια που κάνει χρονιά… MVP με 23,6 βαθμούς και αγωνίζεται στο «4» και στο «5», ενώ ακολουθεί ο Τορνίκε Σενγκέλια της Βίρτους με 22,8 και ο Νίκολα Μίροτιτς της Αρμάνι με 22,1.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Μήτογλου έχοντας 20,8, ενώ στην 10η είναι ο Πίτερς του Ολυμπιακού με 17,9 βαθμούς. Ο 6ος της λίστας που είναι και στην 6η θέση είναι ο Τάντας Σεντερέσκις, ο οποίος έχει 19,3 βαθμολογία.

Η λίστα με τους καλύτερους παίκτες της φετινής Euroleague με βάση το σύστημα αξιολόγησης:

Πρώτοι σκόρερ, πρώτοι ριμπάουντερ και γενικά… παντού
Τα «4ρια» στη φετινή Euroleague έχουν σημαίνοντα ρόλο σε όλες σχεδόν τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν αριθμούς ικανούς να είναι στα στατιστικά της διοργάνωσης πολύ ψηλά είναι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που κάνουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικά είναι και τα παραδείγματα των Γιαμπουσέλε και Χεζόνια που είναι στη Ρεάλ, οι οποίοι έχει 8-0, αλλά και του Μπράιν Κόλσον της Μακάμπι, που κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το σύστημα αξιολόγησης που φαίνεται του λόγου το αληθές και στη λίστα των πρώτων σκόρερ κάνουν πάρτι οι πάουερ φόργουορντ, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, με τον Μίροτιτς να έχει 19,1 πόντους και τους 4 από τους 5 πρώτους να είναι «4αρια». Στην 7η θέση μάλιστα είναι και ο Πίτερς του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει 17,7 πόντους ανά παιχνίδι.

Οι πρώτοι σκόρερ

Από εκεί και πέρα και στην τρίτη πιο σημαντική στατιστική λίστα της Euroleague οι πάουερ φόργουορντ έχουν τον πρώτο λόγο. Φυσικά πρόκειται για εκείνη των ριμπάουντ, με τον Τάντας Σεντερέσκις της Μπασκόνια να είναι στην κορυφή με 9,8 ανά ματς παρακαλώ. Ακολουθούν τρεις παίκτες που αγωνίζονται στο «4» και ο 5ος της λίστας είναι ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού. Στην 6η θέση ακριβώς πίσω από τον Γάλλο είναι ο Έλληνας φόργουορντ, Ντίνος Μήτογλου με 6,7 ριμπάουντ σε μια σεζόν καριέρας.

Οι πρώτοι ριμπάουντερ

Τέλος, αυτό που έχει τη δική του σημασία είναι και το βραβείο του MVP από βδομάδα σε βδομάδα και από αγωνιστική σε αγωνιστική, καθώς στις πρώτες 9 αγωνιστικές της Euroleague έχουν βγει 5 φορές πολυτιμότεροι παίκτες πάουερ φόργουορντ.

Την 1η αγωνιστική στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το βραβείο το πήρε ο Άλεκ Πίτερς (31 PIR), στη 2η το πήρε ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε της Ρεάλ (39 PIR), ενώ την 3η και την 6η το πήρε ο Τορνίκε Σενγκέλια της Μπολόνια (32, 30 PIR), που ήταν και ο MVP για τον μήνα Οκτώβριο. Φυσικά την περασμένη αγωνιστική ήταν η σειρά του Τσίμα Μονέκε να βγει MVP (35 PIR).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ