Η μάχη των «δεινοσαύρων» στο ΣΕΦ (vids)

Η μάχη των «δεινοσαύρων» στο ΣΕΦ (vids)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ στο Φάληρο και όλα τα φώτα είναι στραμμένα στις «γιγαντομαχίες» στις δύο ρακέτες.

Μια από τις μεγαλύτερες κόντρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ένα «remake» του περσινού τελικού της Euroleague θα λάβει χώρα απόψε (21:15) στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, την περσινή πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την υπερομάδα του Τσους Ματέο στο Φάληρο και αναπόφευκτα όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στην «μάχη» των δεινοσαύρων, αφού κοντράρονται οι δύο πιο πλήρης ομάδες στη θέση «5».

Διαβάστε επίσης: O Τζέιμς, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός – Η αποκάλυψη από τη Λιθουανία

Ο Ολυμπιακός με Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ και η «βασίλισσα» με Έντι Ταβάρες και Βενσάν Πουαριέ σε μια ασύλληπτη «γιγαντομαχία» που θα κρίνει πιθανότατα και τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης. Η Ρεάλ με ρεκόρ 10-1 έχει τον πιο κυρίαρχο παίκτη στη Euroleague και πρόκειται για τον «πύργο» από το Πράσινο Ακρωτήρι, που θα πρέπει να σταματήσουν ή έστω να περιορίσουν οι Φαλ και Μιλουτίνοφ, που θεωρούνται δύο από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη.

O θηριώδης σέντερ των «Μερένχες» τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση έχει κατά μέσο όρο σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (παίζει 19:50 σε κάθε παιχνίδι), 9.7 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.5 μπλοκ, με το εντυπωσιακό 61.5% στα δίποντα να ξεχωρίζει. Παρόμοια απόδοση στη διοργάνωση έχει και ο έτερος «πύργος» της Ρεάλ. Ο Βενσάν Πουαριέ με 18:48 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι έχει 9.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ  μέσο όρο, με 13.8 βαθμούς αξιολόγησης ανά ματς και το εκπληκτικό 70.7% εύστοχα δίποντα.

Ο Ολυμπιακός για να καταφέρει να «ματσάρει» τη δύναμη της Ρεάλ σε μέγεθος και ποιότητα στη ρακέτα έχει τα δικά του όπλα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διανύει εξαιρετική περίοδο στην επιστροφή του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αποδεικνύει πως μόνο τυχαία δεν θεωρείται από τα καλύτερα σέντερ στην Ευρώπη. Ο Σέρβος, μαζί με τους Κάνααν και Πίτερς αποτελούν τους βασικούς πυλώνες επιθετικά για τους «Πειραιώτες», με 9.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ και 15.1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με 21:26 λεπτά ανά αγώνα.

Ο Μουσταφά Φαλ εξακολουθεί να είναι ο γνωστός «δεινόσαυρος» στη ρακέτα, καθώς παίζει 23:21 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, με 6.9 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο, ενώ συγκεντρώνει 12.4 βαθμούς αξιολόγησης, με 69.8% εύστοχα δίποντα.

Οι σέντερ των δύο ομάδων γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και σε αυτό το γνώριμο matchup θα παίξει ρόλο το αν θα καταφέρει η μία γραμμή ψηλών να «φορτώσει» γρήγορα με φάουλ τους αντιπάλους τους για να αποκτήσουν αυτόματα πλεονέκτημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ