Φάκελος Λουκ Σίκμα

Φάκελος Λουκ Σίκμα

Πώς ο κόουτς Μπαρτζώκας προσπαθεί να ενεργοποιήσει το «πυρηνικό» όπλο της Αλμπα

Όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 24-8 της Μπάγερν σε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν την πρεμιέρα του Φιλίπ Πετρούσεφ ο οποίος είχε μπει για πρώτη φορά στη 12άδα της ομάδας.

Αντ’ αυτού είδαν τον Λούκ Σίκμα να μπαίνει στο παρκέ και να επιχειρεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ο κόσμος κάθε φορά που έκανε μια ενέργεια, τον ενθάρρυνε με επιφωνήματα αφού είναι χαρακτηριστικό ότι ο παίκτης είναι ακόμα έξω από τα νερά του και δεν έχει βρει το ρυθμό και κυρίως την αυτοπεποίθηση που είχε στην Αλμπα Βερολίνου όπου για μια εξαετία έκανε…παπάδες και ήταν ουσιαστικά σαν «πυρηνικό όπλο» για τη γερμανική ομάδα.

Ο Μπαρτζώκας και ο τρόπος να ενεργοποιήσει τον Σίκμα

Φυσικά άλλο βάρος η φανέλα της Αλμπα και άλλη του τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και αυτό το βάρος πρώτος και καλύτερος το έχει καταλάβει ο Αμερικάνος φόργουορντ.
Που είναι φανερό ότι προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό και κυρίως τη χαμένη του αυτοπεποίθηση (που είχε αποκτήσει στην Αλμπα).

«Το νιώθω ναι, ότι ψάχνει να τη βρεί. Ηταν έξι χρόνια στην Άλμπα, πριν ήταν στη Βαλένθια και ήταν πολύ σημαντικός παίκτης όταν η ισπανική ομάδα πήρε τότε το πρωτάθλημα και εγώ ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Στη συνέχεια έκανε μια εκπληκτική καριέρα στην Άλμπα σαν ένας πόιντ φόργουορντ όπου ήταν ο άνθρωπος που άλλαζε το παιχνίδι της ομάδας τους και είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ που μπορούσε.

Ο περσινός ρόλος του Πίτερς

Όμως εδώ καλείται να παίξει τον ρόλο που έπαιζε ο Πίτερς πέρσι που έπρεπε να έρχεται πίσω από το Βεζένκοβ και τώρα αυτός πρέπει να κάνει το ίδιο ερχόμενος πίσω από τον Πίτερς. Είναι δύσκολο. Αυτήν τη στιγμή θέλει προσαρμογή, ενώ ο τραυματισμός του που ήταν διπλός καθώς υπήρξε και υποτροπή στον αρχικό τον πήγε πολύ πίσω. Εγώ πάντως πιστεύω πολύ στην αξία του, και μου δίνεται η δυνατότητα μέσω των παιχνδιών του ελληνικού πρωταθλήματος να βρει καλύτερο ρυθμό» σχολίασε ο κόουτς Μπαρτζώκας που με τους συνεργάτες του δεν σταματάει στιγμή να ενθαρρύνει τον παίκτη του και να του δείχνει τη εμπιστοσύνη του θέλοντας να κερδίσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του ώστε να αρχίσει να «λύνεται» και να θυμίζει σιγά σιγά τον παίκτη ορχήστρα της Αλμπα που μπορούσε να είναι ο game changer της ομάδας του με τρομερή επιδραστικότητα στο παιχνίδι της.

Με ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια του πέρυσι απέναντι στον Παναθηναϊκό όταν η Αλμπα είχε νικήσει στο Βερολίνο 94-65 με τον Αμερικανό φόργουορντ σε 26 λεπτά να έχει 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ!

Υ.Γ. Ο Χρήστος Μπαφές, αθλητικός διευθυντής της ομάδας πριν τον αγώνα έχασε τον πατέρα του αλλά έμεινε δίπλα στην ομάδα αυτές τις δύσκολες ώρες για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ένα ακόμα δείγμα πως νιώθουν όλα τα μέλη της ομάδας σε μια μεγάλη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους και όλοι ήταν δίπλα του από τον κόουτς μέχρι τον τελευταίο κρίκο σε αυτή την ομάδα.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ