Η «απελευθέρωση» του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Η «απελευθέρωση» του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ έχει τραβήξει όλο το «κουπί» τη φετινή σεζόν στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως είναι θέμα χρόνου να «λυτρωθεί» από τον Γιώργο Μπαρτζώκα...

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι πλήρης, πάντα έχει τουλάχιστον μια απουσία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάζεται να «κλείσει» το ροτέισον της ομάδας και κάποιοι παίκτες να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος στους ώμους τους.

Ο πρώτος που «τραβάει» το κουπί στους Πειραιώτες είναι ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος συνεχίζει σερί από το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο με την Εθνική ομάδα και αφήνει και την… ψυχή του στο παρκέ. Ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού κάνει τα πάντα στο παρκέ τόσο σε άμυνα και επίθεση, είναι αυτός που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και μοιράζει μαεστρικά την μπάλα, ενώ την ίδια ώρα αποτελεί και έναν απροσπέλαστο αμυντικό στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Μαρούσι 91-89: Ο Κουζμίνσκας «λύτρωσε» την Ένωση στη μαγική βραδιά του Χιλ

Ο Τόμας Γουόκαπ που… λιώνει στο παρκέ και θέλει «ανάσες»

Ο Γουόκαπ κόντρα στην Μπάγερν το βράδυ της Παρασκευής (77-69), αγωνίστηκε 30 λεπτά και ήταν ξανά από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Είχε 14 πόντους, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 21 στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά είχε και 1/5 τρίποντα. Με την απουσία του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος ο Γουόκαπ αναγκάζεται να πάρει περισσότερες ευθύνες στην επίθεση, ενώ με δεδομένο ότι ο μοναδικός καθαρός σούτινγκ γκαρντ στην ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ο Αϊζάια Κάνααν, σουτάρει και περισσότερο.

Γενικότερα, ο Γουόκαπ έχει κατά κάποιον τρόπο ταλαιπωρηθεί πολύ σε αυτούς τους πρώτους δύο μήνες και κάτι, λόγω των απουσιών, δεν παίρνει ανάσες και την ίδια ώρα οφείλει να έχει συνεχώς «καθαρό» μυαλό στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα.

Στα δύο ματς στη «διαβολοβδομάδα» με Ρεάλ και Μπάγερν, συν εκείνο με τη Μονακό στο Μόντε Κάρλο, έπαιξε πάνω από 30 λεπτά σε όλα, μέσα σε μια βδομάδα. Κάτι που είναι τουλάχιστον εξουθενωτικό και αναπόφευκτα οδηγεί σε άστοχα σουτ και λάθη, ειδικά σε αυτό το επίπεδο.

Είναι σίγουρα ένας από τους πλέον επιδραστικούς παίκτες της ομάδας και κομβικός στο παρκέ, όμως έχει επιβαρυνθεί και είναι απόλυτα λογικό. Κάτι που φαίνεται και από το ποσοστό του στα τρίποντα φέτος που είναι στο 30%.

Η… διπλή λύση στο πρόβλημα

Παρόλα αυτά η «απελευθέρωση» του φαίνεται πως πλησιάζει και θα έχει μέσα στο επόμενο διάστημα την ευκαιρία και να πάρει «ανάσες», αλλά και να μην επιβαρύνεται με περισσότερους ρόλους, ασχέτως αν τα καταφέρνει περίφημα. Ο Μπαρτζώκας τον θέλει φρέσκο και σίγουρα δεν θέλει να τον έχει συνέχεια στο παρκέ για όλες τις… ειδικές καταστάσεις. Για αυτό και η διαφαινόμενη επιστροφή του Γκος από τον τραυματισμό του θα δώσει μια πρώτη ευκαιρία στον Γουόκαπ να μην έχει τόσες υποχρεώσεις και λεπτά στο παρκέ, αλλά να έχει και ένα επιπλέον στήριγμα.

Αυτός όμως που θα κάνει τη διαφορά στον Έλληνα γκαρντ είναι ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αφού αυτόματα οι γκαρντ πολύ υψηλού επιπέδου στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα είναι περισσότεροι στον δεύτερο γύρο. Το ροτέισον θα… ανοίξει και ο Γουόκαπ θα επιστρέψει στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως την περσινή σεζόν, όπου έκανε τα πάντα μεν, αλλά όχι με υπερβάσεις όπως συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γουόκαπ τη φετινή σεζόν έχει 10,5 πόντους, 4,7 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ, αλλά και 2,1 λάθη και μόλις 1 κλέψιμο ανά ματς, την ώρα που πέρσι ήταν πρώτος στη συγκεκριμένη λίστα. Επίσης το γεγονός ότι παίζει στα «κόκκινα» έχει ρίξει το ποσοστό του στις βολές στο 75%, ενώ στα δίποντα έχει 48,2% και στα τρίποντα 30%.

Ο Γκος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από βδομάδα θα είναι στις προπονήσεις, ενώ ο Μήτρου Λονγκ σε 4 ματς θα είναι και αυτός διαθέσιμος, συν ότι μπορεί μέσα στην εβδομάδα που έρχεται κι εκείνος να έχει ελληνική υπηκοότητα και να μπορεί άμεσα να παίξει στην Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ