Πέιτον Γουίλις: Ποιος είναι ο «killer» που βγάζει μάτια στην Ιταλία και βλέπει η… μισή Euroleague (vids)

Πέιτον Γουίλις: Ποιος είναι ο «killer» που βγάζει μάτια στην Ιταλία και βλέπει η… μισή Euroleague (vids)

Η... μισή Euroleague και όχι μόνο έχει τα «μάτια» της στραμμένα πάνω στον παικταρά της Πιστόια, Πέιτον Γουίλις που κάνει ασύλληπτα πράγματα στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η Lega Basket αποτελεί ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, με το επίπεδο να έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και συνεχώς να πηγαίνουν στην Ιταλία όλο και περισσότεροι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου.

Τα μεγάλα ονόματα είναι χωρίς αμφιβολία η Αρμάνι Μιλάνο και η Βίρτους Μπολόνια, αλλά αρκετές ομάδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με το ιταλικό πρωτάθλημα να είναι φέτος ένα από τα πιο αμφίρροπα στη Γηραιά Ήπειρο.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό που συμβαίνει εδώ και έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό Β΄ θα μιλήσει επιτέλους κάποιος από την ΚΕΔ (vids, pics)

Μια από τις ομάδες που έχουν «κλέψει» την παράσταση στις πρώτες αγωνιστικές είναι η Πιστόια, η οποία είναι εντός 8αδας με ρεκόρ 6-5, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και έχει τον κορυφαίο ίσως σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος από μακρινή απόσταση.

Ο λόγος για τον Πέιτον Γουίλις, ο οποίος κάνει πράγματα και θαύματα με την Πιστόια στην Ιταλία, τη διατηρεί στις πρώτες 11 αγωνιστικές εκτός 8αδας και «πυροβολεί» από παντού, με τον Αμερικανό γκαρντ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ιταλική ομάδα και να έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να απασχολεί τη μισή Ευρώπη.

Είναι ο πιο «καυτός» παίκτης εκτός Euroleague, ενώ πριν δύο βδομάδες διέλυσε μόνος του την Αρμάνι με 31 πόντους. Σαν να μην έφτανε αυτό κόντρα στην Μπερτράμ Τόρτονα έβαλε άλλους 36 και «καθάρισε» ξανά για την Πιστόια, που την έχει ανεβάσει επίπεδο και είναι ο φύσει ηγέτης της πλέον.

Είναι ένας παίκτης που «ταϊζει» καλά και τον Τσάρλι Μουρ, που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19.1 πόντους, ενώ ο Γουίλις είναι δεύτερος με 18,5 πόντους μέσο όρο σε μια σεζόν καριέρας. Αν συνεχίσει έτσι το επόμενο καλοκαίρι θα τον βρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με τρομερό συμβόλαιο.

Ένας «μπομπέρ» που δεν συγχωρεί

Ο Γουίλις πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη σεζόν μέχρι στιγμής και εκτός από 18,5 πόντους μέσο όρο έχει 44% στο τρίποντο, με τουλάχιστον 4 εύστοχα ανά παιχνίδι. Πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο, με τον Αμερικανό να έχει 44/100 σε 11 παιχνίδια.

Παράλληλα, μαζεύει και 4,5 ριμπάουντ, ενώ έχει και 1,6 ασίστ. Είναι ένας «killer» που μπορεί να πάει σε isolation καταστάσεις, αλλά είναι και εξαιρετικός στο «catch and shoot». Είναι κόμπο γκαρντ με ύψος 1.93 και 92 κιλά και μπορεί και να κατεβάσει μπάλα, αλλά και να παίξει σαν κλασικός σούτινγκ γκαρντ. Είναι πολύ καλός χειριστής, αλλά και καλός αμυντικός, ειδικά στην πίεση στην μπάλα.

Ξεκίνησε από το Βάντερμπιλτ, ενώ έχει αλλάξει 4 κολέγια συνολικά, αλλά δεν έχει παίξει στο ΝΒΑ. Τη σεζόν 2021 ήταν στο κολέγιο της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά βρήκε συμβόλαιο στην Ευρώπη και τη Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ. Ενδιάμεσα συμμετείχε στο Summer League με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αλλά δεν βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο. Από το καλοκαίρι αγωνίζεται στην Ιταλία και την Πιστόια, στην οποία κάνει… θραύση και τους έχει «τρελάνει» όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ