Στο λημέρι του ΜακΚίσικ- O Μπαρτζώκας περιμένει το «ξύπνημα» του Αμερικανού και η Μπολόνια μοιάζει ο κατάλληλος τόπος (vid)

Στο λημέρι του ΜακΚίσικ- O Μπαρτζώκας περιμένει το «ξύπνημα» του Αμερικανού και η Μπολόνια μοιάζει ο κατάλληλος τόπος (vid)

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται σκορ. Και ο ΜακΚίσικ μπορεί να του το προσφέρει. Φτάνει να...

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ιταλία, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν τραυματίας (εκτός αποστολής) και οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν το τρίτο πιο αρνητικό επιθετικό ρεκόρ τους στη Euroleague. Έβαλαν 53 στο Μιλάνο και αναπόφευκτα παραδόθηκαν στις ορέξεις της Αρμάνι.

Ήταν 17 του Οκτώβρη τότε. Στην αρχή. Δύο μήνες πριν. Και ήταν τόσοι οι τραυματισμοί που δικαιολογούσαν ακόμη και μια βραδιά με επιθετική παραγωγή 53 πόντων. Δύο μήνες μετά όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Επιβεβαιώθηκε μόλις την Παρασκευή στο «κάζο» του ΣΕΦ με τη Βαλένθια. Εκεί όπου οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα, έβαλαν όλους και όλους 56. Και όσο τα κοντέρ καταγράφουν τέτοιες επιδόσεις; Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλό να βρει τον «αέρα» που χρειάζεται. Να ξεκολλήσει από το 50%, να βάλει πλώρη για θέσεις πιο ταιριαστές με βάση το αρχικό του σχέδιο.

Με τη 16η επίθεση (76.4) στις 18 του τουρνουά και το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές (72,5%) δεν είναι απλό οι Πειραιώτες να αλλάξουν ταχύτητα. Θέλουν σκορ. Και το θέλουν άμεσα. Απόψε και όλας, στη Μπολόνια όπου τους περιμένει η εξαιρετική Βίρτους. Πέρασε ο Ολυμπιακός πέρσι από το μπλόκο της (85-83). Και το έκανε με πρώτο βιολί τον Σακίλ ΜακΚίσικ που πρέπει κάποια στιγμή να συναντηθεί με τον καλό του εαυτό. Διότι η ικανότητα του στο κάθετο παιχνίδι, και ο μέσος όρος παραγωγής του αποτελούν βασικό ζητούμενο σε ένα σύνολο που δεν χαρακτηρίζεται από τους σκόρερ του. Πέρσι ο Αμερικανός έβαλε 21 στη Μπολόνια σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη Euroleague.

Με 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 30 στο σύστημα αξιολόγησης. Φέτος έπειτα από 5 παρουσίες στη Euroleague έχει όλους μαζί 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Με τη Βαλένθια την Παρασκευή έβαλε τρεις βολές. Με τη Ρεάλ το μοναδικό του τρίποντο (1/12). Ο ίδιος που πέρσι σε 41 αγώνες στο τουρνουά είχε 369 πόντους (9 ανά παιχνίδι). Θυμούνται όλοι, ειδικά έπειτα από τις ήττες ότι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έχασε τους δύο καλύτερους σκόρερ του: Τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα.

Λίγοι όμως λένε ότι ουσιαστικά ως εδώ έχει χάσει και τον τρίτο του. Γιατί ο ΜακΚίσικ δεν είναι παρά σκιά του εαυτού του. Μπορεί αυτό να αλλάξει; Το αποψινό μοιάζει με ευκαιρία. Η Βίρτους παίζει μια άμυνα που ταιριάζει πολύ στις ικανότητες του. Να πάρει τη μπάλα, να τρυπήσει τη πρώτη γραμμή, να απειλήσει. Και τα… καλάθια της αν μη τι άλλο μπορούν να του ξυπνήσουν αναμνήσεις. Θα γίνει λοιπόν ο x factor την κατάλληλη στιγμή; Αν ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να ρεφάρει άμεσα την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια. Αν όχι; Το πράγμα θα γίνεται ολοένα και πιο παράξενο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ