Αυτός που έλειπε από τον Ολυμπιακό: Ο Μήτρου-Λονγκ μπαίνει στην… εξίσωση του Μπαρτζώκα (vids)

Αυτός που έλειπε από τον Ολυμπιακό: Ο Μήτρου-Λονγκ μπαίνει στην… εξίσωση του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ πήρε το ελληνικό διαβατήριο και ο Ολυμπιακός τον δήλωσε στην Basket League - Πότε παίζει στη Euroleague και το διαφορετικό που φέρνει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έχει και επίσημα πλέον στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, μετά από ταλαιπωρία αρκετών χρόνων και τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας γκαρντ έχει αποκτηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα από τη Ζαλγκίρις και προπονείται με τον Ολυμπιακό, όμως πλέον δηλώθηκε και επίσημα στην Basket League και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα κόντρα στον Απόλλωνα (24/12).

Ο Μήτρου-Λονγκ είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ ο Μπαρτζώκας και μόλις βρήκε την ευκαιρία την… άρπαξε προσθέτοντας έναν γηγενή παίκτη στο ρόστερ της ομάδας του που μπορεί να φέρει το διαφορετικό στην επίθεση, αλλά και να παίξει πολύ καλή άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ είναι και θα παραμείνει η ψυχή μου»

Η ώρα του Ναζ Μήτρου-Λονγκ – Τι φέρνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και στη Euroleague και στις ΗΠΑ και πλέον μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την Basket League, πλέον είναι θέμα ημερών να μπει και στην… εξίσωση της Euroleague, αφού απομένουν δύο ματς (ένα με τη Βιλερμπάν σήμερα και ένα με την Άλμπα την άλλη βδομάδα) για να αγωνιστεί και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Το… ιδιαίτερο παιχνίδι του που λείπει από τον Ολυμπιακό
Ο Μήτρου-Λονγκ αποκτήθηκε γιατί έχει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του που αρέσουν στο Μπαρτζώκα και το ένα λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό. Τουλάχιστον προς το παρόν. Το πρώτο είναι ότι είναι πολύ καλός αμυντικός, πιέζει στην μπάλα και τον αντίπαλο χειριστή και έχει πολύ καλό και δυνατό κορμί (1.93), που σημαίνει ότι μπορεί να «ματσάρει» με οποιονδήποτε αντίπαλο γκαρντ.

Ωστόσο, αυτό που φέρνει στο λιμάνι και μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι το μακρινό σουτ, αφού είναι ένας πολύ καλός σουτέρ είτε σε καταστάσεις catch and shoot, είτε σε isolation, αφού είναι και καλός χειριστής και μπορεί με άνεση να κατεβάσει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός όπως φαίνεται και από την επίθεση του στα τελευταία ματς (Μπολόνια, Βαλένθια), αλλά και από το γεγονός ότι έχει τη χειρότερη επίθεση στη Euroleague, του λείπει το μακρινό σουτ, αλλά και ένας ακόμη παίκτης να «ανοίξει» το γήπεδο.

Οι Κάνααν και Πίτερς που κάνουν φοβερή σεζόν δεν αρκούν, όμως με τον Μήτρου-Λονγκ τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Ο Έλληνας γκαρντ μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις των γκαρντ και μπορεί να βοηθήσει στο παιχνίδι έξω από τα 6.75 την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Τα ποσοστά του είναι πολύ καλά και με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός θα βρει ελεύθερα σουτ. Και συνήθως είναι εύστοχος σε τέτοιες καταστάσεις. Παράλληλα, ο Μήτρου-Λονγκ είναι ένας παίκτης που δεν διστάζει να επιτεθεί στη στεφάνη, έχει πολύ καλά φυσικά και σωματικά προσόντα, ενώ είναι πολύ θετικό που βρίσκεται στην ομάδα εδώ και περίπου ένα μήνα. Τουλάχιστον από άποψη… κλίματος και προσαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι παίκτης ρυθμού και έχει αποδείξει τόσο στην Αρμάνι, αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα έχει αγωνιστεί ότι μπορεί στην καλή του μέρα να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο.

Όσον αφορά τα νούμερα που έχει στη Euroleague, την περσινή σεζόν με τη Μιλάνο σε 21 ματς είχε 7,3 πόντους, ενώ φέτος με τη Ζαλγκίρις είχε 4,1 αλλά αγωνιζόταν κατά μέσο όρο 10 λεπτά. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν αυτή με την Μπρέσια τη σεζόν 2021-22, όπου είχε μετρήσει 17,5 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ουσιαστικά αποτέλεσε το εισιτήριο για τη Euroleague και την Αρμάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ