Μουσταφά Φαλ: MVP με 2 πόντους…

Μουσταφά Φαλ: MVP με 2 πόντους…

Ο Μουσταφά Φαλ ντύθηκε… ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στα παλιά του λημέρια και ο Ολυμπιακός θύμισε κάτι από τον εαυτό του

Με τέσσερις ήττες στο ΣΕΦ, δεν πανηγυρίζεις για ένα «διπλό» στο Λιόν επί της -«κουτσουρεμένης» από την απώλεια του Νάντο Ντε Κολό- Βιλερμπάν. 

Σβήνεις όμως κάτι από το… παθητικό και αναπόφευκτα ελπίζεις σε καλύτερα Euroleague βράδια. Νύχτες πάνω από το 50%. Νύχτες σαν αυτές που ο Ολυμπιακός τις χάρισε σε αφθονία την προηγούμενη διετία στο κοινό του.

Απόψε είχε κάτι παραπάνω από την καλή του άμυνα: Είχε επιτέλους ένα αξιόλογο ποσοστό στο τρίποντο (42.3%). Είχε 12/12 βολές όπως αρμόζει σε αυτό το επίπεδο. Είχε τέσσερις σκόρερ με 10+ (Κάνααν 19, Πίτερς 17, ΜακΚίσικ 13, Γκος 11) να αναλαμβάνουν ανά… περίοδο την ευθύνη. Είχε 24 ασίστ όπως… παλιά.

Και είχε και έναν παίκτη που όσα μπορεί να κάνει στο παρκέ είναι ζήτημα αν έχουν «ταίρι» σε αυτό το τουρνουά. Τον μοναδικό που μπορεί να κερδίζει τον τίτλο του MVP πετυχαίνοντας όλο και όλο ένα 2ποντο. Ναι, τον Μουσταφά Φαλ, που άφησε τον Νικόλα Μιλουτίνοφ μόλις ένα λεπτό στο παρκέ (βοήθησαν και δύο γρήγορα φάουλ του Σέρβου): 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 τάπες από τον Γάλλο σέντερ που παρολίγον να κάνει τριπλ-νταμπλ δίχως σκορ! Τον έβλεπαν οι άλλοτε συμπαίκτες τους στην Βιλερμπάν να υψώνει τα χέρια του μπροστά τους και… ένιωθαν ναυτία!

Ήταν το «σκιάχτρο» που δεν άφησε τους Γάλλους να διανοηθούν πως μπορεί να μπουν στην ρακέτα του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή ο πιο συνεπής δημιουργός μοιράζοντας τις ασίστ σαν… χαρτομάντιλα. Ναι, όλα αυτά υπάρχουν στην παλέτα του. Δεν προκαλούν εντύπωση ως γεγονότα. Είναι αιτία αποθέωσης όμως όταν συγχρονίζονται σαν ροκ μπάντα και αρχίζουν το «τζαμάρισμα» στο παρκέ.

Είναι μακράν ο πιο σταθερός του φετινού Ολυμπιακού, δίχως καμιά αμφιβολία. Έγινε και εκείνος που έβγαλε τους ερυθρόλευκους από ένα παράξενο τούνελ έπειτα από τις ήττες με τη Βαλένθια και τη Βίρτους.

Επόμενη αποστολή; Το Βερολίνο. Μια άλλη… Βιλερμπάν, είναι η Άλμπα με μόλις 3 νίκες στα πρώτα 15 ματς της χρονιάς. Της λείπει πολύ ο Λουκ Σίκμα. Σίγουρα όχι ο ίδιος που έμεινε πλέον εκτός λίστας ΕΣΑΚΕ και που όταν θα προστεθεί πλέον στην εξίσωση της Euroleague και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, θα υπάρχουν βράδια που θα μένει εκτός δωδεκάδας και στην Ευρώπη.

ΥΓ. Η Άνε Πάντερ είναι πολλά χρόνια στον διαιτητικό στόλο της Euroleague. Τόσα που σου προκαλείτε εύλογα η απορία τι ακριβώς έχει με τον Ολυμπιακό. Ότι μπορούσε έκανε να ξαναβάλει τους Γάλλους στο παιχνίδι την τέταρτη περίοδο. Με δύο αντιαθλητικά σε βάρος των Ερυθρόλευκων (το ένα μετά από τρίποντο και φάουλ του Πάρις Λι) και με τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φάσεις ακόμη από εκείνες που σε υποχρεώνουν να σηκώσεις τα χέρια ψηλά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ