Η… εγγύηση στην επίθεση του Ολυμπιακού (vid)

Η… εγγύηση στην επίθεση του Ολυμπιακού (vid)

O Μπαρτζώκας αποφάσισε να εμπιστευτεί στο τέλος του παιχνιδιού τα βασικότερα επιθετικά του όπλα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Η χθεσινή κόντρα στην Βιλερμπάν, ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ολυμπιακού μέσα στη χρονιά, με τον Μπαρτζώκα να εστιάζει στην επίθεση στο τέλος του αγώνα και να δικαιώνεται από τις επιλογές του.

Τα βασικά επιθετικά όπλα των «ερυθρολεύκων», Κάνααν και Πίτερς πήραν αρκετό χρόνο από τον προπονητή των Πειραιωτών στο παρκέ, με τον Αμερικανό γκαρντ να παίζει 30 λεπτά, ενώ ο Πίτερς, αγωνίστηκε 25:12, πήραν τα σουτ που έπρεπε και το αποτέλεσμα ήταν να βάλουν τους 36 από τους 85 πόντους της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: ΜακΚίσικ, η… επιστροφή (pics)

Μπορεί να μην αναδείχθηκε κάποιος από τους δύο MVP του αγώνα, καθώς αυτή η διάκριση άνηκε δικαιωματικά στον Μουσταφά Φαλ, με τη συνολική του προσφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ωστόσο οι δύο Αμερικανοί απέδειξαν πως έχουν την δυνατότητα να «καθαρίζουν» αγώνες με την επιθετική τους ικανότητα και να προσφέρουν νίκες στον Ολυμπιακό.

Ο Κάνααν τελείωσε το παιχνίδι ως πρώτος σκόρερ, με 19 πόντους (3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα) και 18 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, παίρνοντας πάνω του το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, την ώρα που η Βιλερμπάν είχε μειώσει στους 7 (52-59), με τον Αϊζέια να βάζει καλάθι και φάουλ και δύο τρίποντα για να δίνει «αέρα» 16 πόντων στους «ερυθρόλευκους» (52-68). Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε πάνω του δύο δύσκολες προσπάθειες και ευστόχησε σε δύο δίποντα εκτός ισορροπίας, κρατώντας τον Ολυμπιακό σταθερά σε διψήφια διαφορά.

Ο Πίτερς παραμένει η «σταθερά» του Ολυμπιακού, καθώς με τους 17 πόντους του κόντρα στη γαλλική ομάδα (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές) παραμένει ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στη διοργάνωση με 14.9 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι και με το κρίσιμο δίποντο που σημείωσε στα 46″ πριν το τέλος της αναμέτρησης, έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στον Ολυμπιακό και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.

Το πόσο βοήθησαν επιθετικά οι δύο Αμερικανοί για το διπλό του Ολυμπιακού φαίνεται και από το γεγονός πως, αυτό ήταν το πρώτο, μετά από πέντε παιχνίδια, στη Euroleague, που οι «Ερυθρόλευκοι» ξεπερνούν τους 80 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ