ΜακΚίσικ, η… επιστροφή (pics)

ΜακΚίσικ, η… επιστροφή (pics)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βροντοφώναξε ξανά «παρών», δείχνοντας πως είναι έτοιμος να μετατραπεί ξανά σε πολύτιμο γρανάζι για την... μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα...

Έπειτα από την… αυτοκτονία στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους, ο Ολυμπιακός πήρε το αεροπλάνο για την Γαλλία για να αντιμετωπίσει την προτελευταία της βαθμολογίας, Βιλερμπάν με σκοπό να κλείσει την τρίτη διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήξερε πως για να μην έχει προβλήματα κόντρα στους Γάλλους, θα έπρεπε να βγουν μπροστά και νέοι πρωταγωνιστές πέρα από τους συνηθισμένους.

Διαβάστε επίσης: «Έτσι θα μπαίνεις στα γήπεδα – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή»

Και το παραπάνω έπραξε ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικάνος ο οποίος έχει «ταλαιπωρηθεί» αρκετά την φετινή χρονιά, ήταν εξαιρετικός στην χθεσινοβραδινή επικράτηση του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας το ματς με 13 πόντους και μια ασίστ σε 18:00 ολοστρόγγυλα λεπτά συμμετοχής.

Μια εμφάνιση την οποία είχε ανάγκη τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός…

Η απώλεια βάρους, η επέμβαση και ο τραυματισμός στο ΟΑΚΑ

Αν έπρεπε να απονεμηθεί όσκαρ ατυχίας σε κάποιον παίκτη του φετινού Ολυμπιακού τότε χωρίς αμφιβολία το συγκεκριμένο βραβείο θα κατέληγε στα χέρια του Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικάνος άσος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά την φετινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας μείνει εκτός παρκέ για 75 ολόκληρες ημέρες.

Αρχικά η ιστορία ξεκινά μετά το πέρας την περσινή περιόδου. Πιο συγκεκριμένα έπειτα και από την κατάκτηση του νταμπλ ο ΜακΚίσικ «πετά» για την πατρίδα του, προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες του ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο με την επιστροφή του στον Πειραιά για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Αμερικανός θα επιστρέψει με λιγότερη μυϊκή μάζα, έχοντας χάσει αρκετά κιλά.

Επιπλέον υποβάλλεται και σε μια χειρουργική επέμβαση, με σκοπό να διορθώσει το διάφραγμα στην μύτη του με όλα αυτά να έχουν ως αποτέλεσμα να απουσιάσει από αρκετές προπονήσεις.

Με την επιστροφή του στα παρκέ ο ΜακΚίσικ ανεβάζει «στροφές» δείχνει σε καλή κατάσταση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον συμπεριλαμβάνει στις επιλογές του για την πρεμιέρα της Euroleague στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει στην παράταση, ωστόσο η νίκη των ερυθρόλευκων επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Αμερικανού άσου, ο οποίος έπειτα από μια άσχημη πτώση αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δείξουν πρόβλημα στον τένοντα του τετρακέφαλου με τον ίδιο να μπαίνει ξανά σε ένα δύσβατο μονοπάτι.

Ο 33χρονος άσος μένει εκτός προπονήσεων για κάτι παραπάνω από ένα μήνα, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προτιμούν να πάει συντηρητικά υπό τον φόβο υποτροπής.

Η επιστροφή στην 12αδα

Στις 23 Νοεμβρίου και έπειτα από 10 αγωνιστικές ο Σακίλ ΜακΚίσικ επιστρέφει ξανά στην 12αδα του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις, «φουλάροντας» έτσι για την επιστροφή του σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η δήλωση-στήριξη του Μπαρτζώκα

Μιας και ο ΜακΚίσικ πρόκειται για ένα παίκτη βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό ο οποίος με το αστείρευτο ταλέντο του, το πάθος, την ενέργεια που βγάζει σε άμυνα και επίθεση, καθώς και τη χημεία που έχει με τους συμπαίκτες του, ανεβάζει επίπεδο τους πρωταθλητές Ελλάδας, αρκετά ήταν αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν στο διάστημα της απουσίας του αναφορικά με το μέλλον του.

Ωστόσο παραμονές της αναμέτρησης με την Μπασκόνια για την 7η αγωνιστική της Euroleague ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε τα πράγματα στην θέση του: «Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω. Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω».

Μια εμφάνιση-απάντηση

Στην χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν εμφανίστηκε ένας ΜακΚίσικ από τα παλιά. Με την γνωστή αστείρευτη ενέργεια του, το πάθος του, αλλά και την ποιότητα, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο ΜακΚίσικ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/3 βολές. Εκτός των άλλων ο Αμερικανός έδωσε μία ασίστ και είχε ένα κλέψιμο, δείχνοντας πως επέστρεψε για τα καλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ