Γιάννης Σφαιρόπουλος: Ο κακός «δαίμονας» του Παναθηναϊκού (vids)

Γιάννης Σφαιρόπουλος: Ο κακός «δαίμονας» του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και θέλει να «μεγαλώσει» το εντυπωσιακό ρεκόρ που έχει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Euroleague τον Ερυθρό Αστέρα και κλείνει τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας, με στόχο το 4/4 που θα τον εδραιώσει για τα καλά στην πρώτη τετράδα.

Οι πράσινοι κοντράρονται με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος πήγε πριν λίγο καιρό στο Βελιγράδι με σκοπό να διεκδικήσει την οκτάδα. Ο Έλληνας τεχνικός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και έχει έναν και μόνο στόχο. Να μεγαλώσει το εντυπωσιακό ρεκόρ που έχει κόντρα στο τριφύλλι από την εποχή που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και της Μακάμπι.

Διαβάστε επίσης: «Έξω από τα δόντια» η Ελένη Χατζίδου: «Δέχτηκα τεράστιο bullying μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη, γιατί…» (vid)

Ο Σφαιρόπουλος και το εντυπωσιακό ρεκόρ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Σφαιρόπουλος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, «έφτιαξε» το όνομα του στον Ολυμπιακό και στα χρόνια που έμεινε στο λιμάνι, αλλά και εν συνεχεία στη Μακάμπι, συνάντησε ουκ ολίγες φορές τον Παναθηναϊκό αντίπαλο και είχε το πάνω χέρι. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας τεχνικός έχει κοντραριστεί με το τριφύλλι σε 9 αναμετρήσεις σε επίπεδο Euroleague και μετράει 7 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Αυτό θα είναι το 10ο σαν αντίπαλος του Παναθηναϊκού, σε μια διαφορετική αναμέτρηση από τις άλλες όμως, αφού πρώτον πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα και, δεύτερον οι πράσινοι είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, έναν σπουδαίο προπονητή και εξαιρετικό ρυθμό, αφού έχουν 3/3 και ρεκόρ 9-7.

Οι νίκες με τον Ολυμπιακό, η Μακάμπι και η πιο βαριά ήττα

Ο Σφαιρόπουλος την πρώτη φορά που βρήκε απέναντι του τον Παναθηναϊκό στη Euroleague ήταν με τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2016 και είχε επικρατήσει μέσα στο ΟΑΚΑ με 79-77, ενώ η τελευταία είναι όταν καθόταν στον πάγκο της Μακάμπι τον Οκτώβριο του 2021 και επικράτησε στο Τελ Αβίβ με 77-73.

Με τον Ολυμπιακό έχει ρεκόρ 3-1 στη Euroleague κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, ενώ με την ομάδα του λαού μετράει 4 νίκες και μόλις 1 ήττα. Αυτή η ήττα όμως που είχε έρθει στο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο του 2021, ήταν και η πιο βαριά που είχε απέναντι στο τριφύλλι, αφού τότε η ελληνική ομάδα είχε διαλύσει τη Μακάμπι με 81-63. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ΟΑΚΑ, ο Σφαιρόπουλος έχει 2/2 ως προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ σαν προπονητής της Μακάμπι έχει 0/1.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια που έχει δώσει σαν αντίπαλος των πρασίνων είναι το πρώτο του στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 79-77, με τον Πρίντεζη να σκοράρει το καθοριστικό καλάθι και φάουλ στο φινάλε, μετά από ασίστ του Βασίλη Σπανούλη, κάνοντας το 78-77, ενώ ο «υπαρχηγός» των Πειραιωτών στη συνέχεια έβαλε και τη βολή από το φάουλ του Τζέιμς Φελντέιν.

Όλα τα αποτελέσματα του στη Euroleague

(18/11/16) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79
(6/1/17) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-69
(10/11/17) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 62-70
(2/3/18) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 85-87
(24/1/19) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 84-75
(19/12/19) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 88-79
(22/12/20) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 89-81
(11/3/21) Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-63
(21/10/21) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 77-73

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ