Η «παγίδα», το πάθημα της Μπαρτσελόνα και ο υποψιασμένος Ολυμπιακός (vids)

Η «παγίδα», το πάθημα της Μπαρτσελόνα και ο υποψιασμένος Ολυμπιακός (vids)

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι το ματς στο Βερολίνο κρύβει παγίδες – Η Άλμπα έδειξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα ότι στη μέρα της μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.

Στην «Μερσέντες-Μπενζ Αρένα» του Βερολίνου δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν την Άλμπα (21:00) για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

«Είναι μία καλή ομάδα και χρειάζεται να παίξεις καλά να για κερδίσεις. Η Euroleague είναι μία διοργάνωση στην οποία δεν μπορείς να υποτιμήσεις και να αφήσεις κανένα παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και πέρσι με την Άλμπα, η οποία έκανε πολύ σημαντικές νίκες στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να έχουμε σεβασμό στον προπονητή και στον τρόπο που παίζουν.

Διαβάστε επίσης: «Μόνο Ιβάν»: Η απίθανη ατάκα του οπαδού του Παναθηναϊκού προς τον Τερίμ (vid)

Έχουν πρωταθλητές. Παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και χρόνια. Είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα, οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Και σε τελική ανάλυση να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε σοβαροί σε ένα ματς απαιτήσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Κάποιες φορές παιχνίδια σαν κι αυτό μπορούν να γίνουν παγίδες. Δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε ‘οκ’. Η EuroLeague είναι δύσκολη. Υπάρχουν καλές ομάδες και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο», πρόσθεσε ο Αϊζάια Κάνααν.

Το… πάθημα της Μπαρτσελόνα
Η Άλμπα στα πρώτα 16 παιχνίδια της φετινής Euroleague έχει πετύχει μόλις τρεις νίκες και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως, στη μέρα της μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα και το απέδειξε πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η γερμανική ομάδα πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση επικράτησε των Μπλαουγκράνα στο Βερολίνο με 74-70. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τόμας με 13 πόντους, ενώ 12 είχε ο Τίμαν, 11 ο Προτσίντα και από 10 οι Μπράουν και Βέτσελ. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Άλμπα στη φετινή διοργάνωση, μετά το 85-82 επί της Αρμάνι Μιλάνο και το 64-62 επί της Ζαλγκίρις. Ολες οι νίκες που έχει κάνει ήταν εντός έδρας.

Τίμαν, Μπράουν και Προτσίντα
Τρεις είναι οι παίκτες που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Γιοχάνες Τίμα είναι κομβικός για τη φετινή Άλμπα, με τον Γερμανό να έχει μέσο όρο 14.4 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 18.5 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Στέρλιγνκ Μπράουν είναι επίσης ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες της Άλμπα Βερολίνου, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει μέσο όρο 12.1 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 9.9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Την τριάδα των πιο επικίνδυνων συμπληρώνει ο Γκαμπριέλ Προτσίντα, με 9.1 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 1.7 κλεψίματα και 8.8 στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Άλμπα VS Ολυμπιακός

Η Αλμπα Βερολίνου φέτος σκοράρει 76.5 πόντους και δέχεται 85.8, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός βάζει 76.4 και δέχεται 74.4 πόντους.

Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν νικήσει στα 10 από τα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τελευταία φορά έπαιξαν στις 8 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 93-60. Οι Πειραιώτες πέρσι είχαν νικήσει και στο ματς που είχε γίνει στο ΣΕΦ με 86-76.

Η Αλμπα είχε νικήσει στις 10 Μαρτίου του 2022 με 90-75, όταν είχε υποδεχθεί την ομάδα του μεγάλου λιμανιού για την κανονική διάρκεια της Euroleague 2021-2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ