Oι παίκτες που κάνουν ντεμπούτο στην Euroleague αυτή την αγωνιστική

Oι παίκτες που κάνουν ντεμπούτο στην Euroleague αυτή την αγωνιστική

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική για τον δεύτερο γύρο της Euroleague και πλέον έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παίκτες που πήραν μεταγραφή από άλλη ομάδα της ίδιας διοργάνωσης

Ο δεύτερος γύρος της Euroleague ξεκινάει με τις αναμετρήσεις της 18η αγωνιστικής και πλέον έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι παίκτες έχουν πάρει μεταγραφή από μία ομάδα της διοργάνωσης σε άλλη.

Σε αυτή την αγωνιστική αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους 6 παίκτες οι οποίοι ξεκίνησαν την σεζόν σε μία ομάδα της Euroleague, όμως στην συνέχεια μεταπήδησαν σε άλλο σύλλογο για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Επιστρέφει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Φετφατζίδης

Αναλυτικά οι 6 μπασκετμπολίστες που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Euroleague με την νέα τους ομάδα αυτή την αγωνιστική:

  1. Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Από Ζαλγκίρις Κάουνας στον Ολυμπιακό)

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είναι ο πρώτος παίκτης της Euroleague που άλλαξε ομάδα μέσα στην σεζόν. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του 30χρονου γκαρντ στις 21 Νοεμβρίου από την Ζαλγκίρις. Ο Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έχει ελληνικό διαβατήριο, είχε δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου και χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση καθώς με τον πρώην παίκτη των Ζαλγκίρις και Αρμάνι, ενίσχυσε την περιφερειακή του γραμμή αλλά πρόσθεσε κι ένα ελληνικό διαβατήριο στον γηγενή κορμό του.

2. Σάμπαζ Νέιπιερ (Από Ερυθρό Αστέρα στην Αρμάνι Μιλάνο)

Ο Σάμπαζ Νέιπιερ επιστρέφει στην Αρμάνι Μιλάνο στην οποία αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Ο 32χρονος Αμερικανός αποτέλεσε μια μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι για τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο στην ομάδα του Βελιγραδίου δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του. Πριν από λίγες μέρες ο Νέιπιερ αποχώρησε από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με την Αρμάνι να τον φέρνει πίσω στο Μιλάνο για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Πάνγκος.

3. Κέβιν Πάνγκος (Από Αρμάνι Μιλάνο στην Βαλένθια)

Ο Κέβιν Πάνγκος δεν ταίριαξε ποτέ στην Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία σε 1,5 σεζόν πραγματοποίησε μόλις 21 συμμετοχές λόγω τραυματισμών. Η ιταλική ομάδα θέλησε να παραχωρήσει τον Καναδό γκαρντ, ο οποίος τελικά κατέληξε στην Βαλένθια. Οι Νυχτερίδες ήθελαν να ενισχύσουν την περιφερειακή τους γραμμή και προχώρησαν στην απόκτηση του Πάνγκος ο οποίος είναι ένας γκαρντ εγνωσμένης αξίας.

4. Άντε Ζίζιτς (Από την Εφές Αναντολού στην Βίρτους Μπολόνια)

Ο Άντε Ζίζιτς αγωνιζόταν από την περσινή χρονιά στην Εφές στην οποία όμως βρέθηκε αρκετό καιρό εκτός δράσης, λόγω τραυματισμών . Η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη προχώρησε στην απόκτηση του Οτούρου, ενώ είχε ήδη τους Τζόουνς και Πλάις, για την θέση «5» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Ο Κροάτης σέντερ αποχώρισε από τον τουρκικό σύλλογο και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Βίρτους Μπολόνια. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής, ήθελε να ενισχυθεί με  ακόμα έναν παίκτη στη θέση των ψηλών και προχώρησε στην απόκτηση του Ζίζιτς.

5. Τζάλιν Σμιθ (Από την Βίρτους Μπολόνια στην Παρτιζάν)

Ο Τζάλιν Σμιθ βρέθηκε στην Βίρτους για να αντικαταστήσει τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος πήγε στον Ερυθρό Αστέρα. Η παρουσία του Αμερικανού γκαρντ, στην ιταλική ομάδα ήταν απογοητευτική, κι έτσι αποχώρησε ως ελεύθερος. Η Παρτιζάν κινήθηκε για την απόκτησή του καθώς δεν έχει πολλές επιλογές στον «άσσο», αφού τραυματίστηκε ο Αβράμοβιτς, ενώ και ο Γιάραμαζ δεν είναι μια αξιόπιστη λύση.

6. Φρέντι Γκίλεσπι (Από Μπάγερν Μονάχου στον Ερυθρό Αστέρα)

Ο Φρέντι Γκίλεσπι δεν είχε μεγάλο ρόλο στην Μπάγερν από πέρυσι όταν και πήγε στην γερμανική ομάδα, ενώ φέτος ήταν η τρίτη λύση στους σέντερ πίσω από τους Ιμπάκα και Μπούκερ. Ωστόσο, ο Ερυθρός προχώρησε στην απόκτησή του, αφού η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήθελε έναν αθλητικό παίκτη για να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ, Μπολομπόι και Τόμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ