Η «μεταγραφή» που έκρινε το ντέρμπι με τη Μονακό

Η «μεταγραφή» που έκρινε το ντέρμπι με τη Μονακό

Η καλύτερη «μεταγραφική» κίνηση του χειμώνα είναι ο ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό

Στο πρώτο παιχνίδι…πλέι οφ της χρονιάς ο Ολυμπιακός ήταν συνεπής και πήρε τη νίκη. Ναι ο αγώνας με τη Μονακό παραδοσιακά ήταν «αίμα και άμμος» κλασικό παιχνίδι πλέι οφ σε ρυθμό και ένταση και όχι απλά ένας ακόμα αγώνας ρουτίνας.

«Είναι αλήθεια ότι πάντα απολαμβάνω αυτά τα υπέροχα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Για να είμαι βέβαια απόλυτα ειλικρινής θα το απολάμβανα περισσότερο αν είχαμε νικήσει στο Final Four στο Κάουνας. Είμαι απέναντι στον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης και με τη βούλα την τελευταία διετία. Όλα τα παιχνίδια μας είναι μονομαχίες, που κάνουν πιο δημοφιλές το άθλημα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, είναι δύσκολο να προκαλέσεις έκπληξη στον αντίπαλό σου. Και είναι παιχνίδια που τα απολαμβάνει και ο κόσμος και εδώ και στο δικό μας γήπεδο» παραδέχτηκε ο τεχνικός των Μονεγάσκων Σάσα Ομπράντοβιτς που είδε την ομάδα του να ελέγχει σε κάποια σημεία τον αγώνα αλλά να λυγίζει από μια…εσωτερική μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Και οι Πορτογάλοι λένε για Τσικίνιο και Ολυμπιακό

Μήπως δεν είναι μια από αυτές ο Σακίλ ΜακΚίσικ που ήταν off για μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού και από το παιχνίδι της Βιλερμπάν άρχισε να θυμίζει τον γνωστό εκρηκτικό παίκτη ενώ με τη Μονακό έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι με το μεγάλο τρίποντο και το ακόμα πιο μεστό παιχνίδι του.

«Όσοι ακολουθείτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ξέρετε τη σημασία του ΜακΚίσικ στην ομάδα μας. Όλοι ξέρετε ότι είναι ένας παίκτης που ερχόμενος από τον πάγκο πάντα μας δίνει ενέργεια. Έχει επανέλθει στα γνωστά επίπεδα, πηγαίνει στο τρανζίσιον, βάζει τρίποντα, έβαλε τρία πολύ σημαντικά απόψε με κορυφαίο το τελευταίο. Βέβαια σε αυτό πρέπει να μιλήσω και για την τελική πάσα του Πίτερς, που ήταν εξαιρετική ο ΜακΚίσικ έβαλε το σουτ γιατί δεν είχε να σκεφτεί πολλά» είπε για τον παίκτη του ο κόουτς Μπαρτζώκας τον οποίο είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή που είχε αρχίσει να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και δεν τον «πούλησε».

Οι Ερυθρόλευκοι απέναντι στη Μονακό (η οποία εδώ και χρόνια δεν τους…ταιριάζει σαν αντίπαλος άσχετα εάν την έχουν νικήσει στα πιο καθοριστικά παιχνίδια) υστερούν εμφανώς σε αθλητικότητα και εδώ ρόλος του Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν κομβικός καθώς πρόσθεσε μεγάλη ενέργεια στην ομάδα του.

«Δεν θεωρώ ότι τα σουτ του ΜακΚίσικ ήταν μία έκπληξη, πάντα με εμάς βρίσκει ένα έξτρα κίνητρο» υπενθύμισε ο κόουτς της Μονακό που είχε δει την αποστολή της ομάδας του στο Μοντε Κάρλο να είναι πολύ πιο άνετη χωρίς τον συγκεκριμένο παίκτη απέναντι του.

Ακριβώς άλλωστε γι΄αυτό (αθλητικότητα Μονακό) ο κόουτς Μπαρτζώκας προτίμησε να ρίξει στο παρκέ τον Μπραζντέικις πριν από τον (πολύ καλό με την Αρμάνι) Λαρεντζάκη άσχετα εάν ο Λιθουανός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.

Ο ΜακΚίσικ αντίθετα μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο απόλυτα συγκεντρωμένος και το βασικότερο χωρίς ίχνος δισταγμού. Ακόμα και όταν έχασε την πρώτη του προσπάθεια πηγαίνοντας στο καλάθι με το αγαπημένο του κάθετο παιχνίδι δεν «πειράχτηκε» το μυαλό του και πνευματικά παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Πήρε τα σουτ που του έδινε η αντίπαλη άμυνα, ευστόχησε και όσο κυλούσε το ματς τόσο πιο δυνατός αισθανόταν.

Όσο για το πόσο έτοιμος ήταν από το 1 έως το 10 για να πάρει το πιο κρίσιμο σουτ;

Τι είπε ο ίδιος μετά το ματς
«Από το 1 έως το 10, ήμουν στο 20 !. Ήξερα πως η μπάλα θα έρθει σε μένα, ήμουν έτοιμος και μπήκε. Ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψω στην πρότερη καλή μου κατάσταση. Κατάφερα τις τελευταίες εβδομάδες να γυρίσω στο σημείο που θα ήθελα να είμαι και ελπίζω να είναι αυτό το ξεκίνημα μιας καλής περιόδου» είπε ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του θρίλερ.

Ναι ο Αμερικανός δεν αποκτήθηκε τώρα (παίζει 3.5 χρόνια στον Ολυμπιακό όσα είναι και ο κόουτς Μπαρτζώκας) αλλά επιστρέφοντας μετά από πολύ μεγάλη απουσία είναι σαν μεταγραφή και μάλιστα από αυτές που τις λέμε «Λαυράκια».

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ