Κάνααν: Το σπάνιο 0/7 και η αλλαγή διακόπτη την πιο κρίσιμη στιγμή! (vids)

Κάνααν: Το σπάνιο 0/7 και η αλλαγή διακόπτη την πιο κρίσιμη στιγμή! (vids)

Δεν ήταν φυσιολογικό το 0/7 του Κάνααν σε 70 περίπου λεπτά με Αρμάνι και Μονακό - Ο Αμερικανός όμως γύρισε τον διακόπτη στο πιο κατάλληλο σημείο του αγώνα με τους Μονεγάσκους...

Ένας Ολυμπιακός απ’ τα παλιά κόντρα στη Μονακό. Μία ομάδα refuse to lose!

Ένα τέτοιο σύνολο ξεκίνησε να χτίζει πριν από 4 χρόνια ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το οποίο μετράει στη δεύτερη θητεία του Έλληνα τεχνικού, εκτός από τις εγχώριες κούπες, δύο συμμετοχές σε Final Four Euroleague και ένα χαμένο ευρωπαϊκό στον πόντο. Και πρώτα και πάνω από όλα ο Μπαρτζώκας πιστώνεται ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πέρσι, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Ο πολύπειρος προπονητής επανέφερε στον Ολυμπιακό τον χαρακτήρα νικητή και χθες αυτό ακριβώς είδαμε στο ΣΕΦ μετά από καιρό κόντρα στη Μονακό. Και αυτή η… λάβα παρέσυρε ακόμα και παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει καλά την εβδομάδα. Όπως ο Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός γκαρντ στο ματς της Τρίτης (2/1) με την Αρμάνι Μιλάνο είχε 0/4 τρίποντα και γενικότερα όχι κάποια εντυπωσιακή απόδοση (6π., 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Κόντρα στη Μονακό ξεκίνησε με 0/3 τρίποντα. Στο σύνολο; 0/7 τρίποντα σε όλο το ματς με τους Ιταλούς του Μεσίνα και στα πρώτα 28,5′ με την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Δεν γινόταν να ολοκληρώσει έτσι τη «διαβολοβδομάδα» ο Κάνααν…

Στην κρισιμότερη καμπή της αναμέτρησης με τη Μονακό ο «Terminator» πήρε το… όπλο του. Έβαλε δύο τεράστιας σημασίας τρίποντα που έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για την κατάκτηση της νίκης στο φινάλε. Το πρώτο με 1:25 για τη λήξη της τρίτης περιόδου, με το οποίο μείωσε σε 54-56. Και το δεύτερο 3:17 πριν το τέλος του ματς, κάνοντας το 67-66 και δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» μετά από πολλή ώρα. Και στο πιο κρίσιμο σημείο!

Ειδικά σε εκείνη τη φάση φάνηκε πόσο πολύ είχε αποκτήσει ψυχολογία πλέον ο Κάνααν, καθώς σε όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίθεσης ο Αμερικανός γκαρντ ζητούσε επίμονα από τους συμπαίκτες του να του δώσουν την μπάλα για να πάρει αυτό το σουτ! Και το έβαλε σε ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο.

Η συνολική του προσφορά, εν τέλει, ήταν αντάξια του επιπέδου του: Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους, ψύχραιμος με 8/8 βολές (σε έναν παράγοντα που ο Ολυμπιακός «πονάει» πολύ φέτος) και 17 PIR (σύστημα αξιολόγησης).

 

Ο Κάνααν δεν ήταν κακός στα πρώτα 28,5′ με τη Μονακό, παρά τα 0/3 τρίποντα. Αλλά όταν βρήκε το μακρινό σουτ… εκτοξεύτηκε ο ίδιος και ολόκληρη η ομάδα του! Και μαζί με τους φοβερούς Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Πίτερς, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία άκρως σημαντική νίκη που μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστική στο τέλος…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ