Ο Τόμας Γουόκαπ σε… καθεστώς διαχείρισης (pics, vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ σε… καθεστώς διαχείρισης (pics, vids)

O Γιώργος Μπαρτζώκας και η ειδική διαχείριση στον Τόμας Γουόκαπ, που έχει «σκάσει» από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων δύο ετών και θέλει ανάσες για να είναι φρέσκος. Τι δείχνουν τα νούμερα.

Ο Ολυμπιακός διανύει μια πολύ ιδιαίτερη και περίεργη σεζόν, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και γενικότερα ψάχνεται, προκειμένου να βρει τον τρόπο να μπει στην οκτάδα και να διεκδικήσει την είσοδο του στο Final Four της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται από το ξεκίνημα της χρονιάς να διαχειριστεί πολλά προβλήματα τραυματισμών, απουσίες λόγω εθνικών ομάδων και μια κακή προετοιμασία με ελάχιστους παίκτες. Την ίδια ώρα προχώρησε και σε δύο σημαντικές προσθήκες μεσούσης της σεζόν, φέρνοντας στο λιμάνι τους Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Φίλιπ Πετρούσεφ, οι οποίοι θέλουν χρόνο προσαρμογής, όμως λύνουν τα χέρια του Έλληνα τεχνικού.

Η σεζόν έχει πολλά «up and down» για τον Ολυμπιακό, μετά από 4 σερί νίκες, ήρθαν 2 σερί ήττες στην Ισπανία από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, η ομάδα έχει την χειρότερη επίθεση στη Euroleague και ταυτόχρονα την καλύτερη άμυνα, ενώ έχει ρεκόρ 11-10. Ο Μπαρτζώκας επίσης έχει βάλει κάποιους παίκτες σε ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης, είτε λόγω επιβάρυνσης, είτε λόγω του ότι πρέπει να προσαρμοστούν και ο Τόμας Γουόκαπ είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Ο γκαρντ των Πειραιωτών έχει παίξει συνεχόμενα από την περσινή σεζόν τον Σεπτέμβριο (2022), μέχρι και σήμερα χωρίς σταματημό, αφού αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήγε χωρίς προετοιμασία πίσω στο ΣΕΦ και συνέχισε, καλύπτοντας τα κενά και τις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός. Έπαιζε συνεχόμενα ματς με 35+ λεπτά, ανά δύο μέρες και όπως είναι λογικό «κλάταρε».

Δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και μπορεί σίγουρα να βγάλει συνεχόμενα παιχνίδια με 40λεπτα, όμως ο Μπαρτζώκας τον έχει βάλει, όπως δείχνουν και τα λεπτά του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για να τον έχει διαθέσιμο και φρέσκο. Στα δύο ματς που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Ισπανία, ο Γουόκαπ έπαιξε 16 και 13 λεπτά μόλις, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος τη φετινή σεζόν.

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού δίνει χρόνο συμμετοχής στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο Αμερικανός είναι καλός και την ίδια ώρα έχει παρκαρισμένο τον Γουόκαπ στον πάγκο για τη συνέχεια. Πρέπει να πάρει ανάσες, παίζει στα όρια του σε κάθε παιχνίδι και ο Μπαρτζώκας το κάνει πράξη και στο πρωτάθλημα μεγαλύτερο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο «Θωμάς» έχει στα τελευταία πέντε ματς 10, 19, 12, 5 και 22 λεπτά στην Basket League, με τα 22 να είναι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στα Λιόσια. Το παιχνίδι με πάνω από 30 λεπτά είναι αυτό με τη Μονακό πριν από 9 μέρες στο ΣΕΦ που έπαιξε 33 λεπτά, ενώ το πιο πρόσφατο μετά είναι τα 35 λεπτά στην Μπολόνια την 14η αγωνιστική

Tα νούμερα του στη Euroleague

Τα ελάχιστα λεπτά που έχει παίξει στα τελευταία 5 παιχνίδια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ