Ησαΐα… χόρεψ’ τους: Πως ο Κάνααν γίνεται το… κλειδί του παραδείσου για τον Ολυμπιακό, εν όψει Βίρτους

Ησαΐα… χόρεψ’ τους: Πως ο Κάνααν γίνεται το… κλειδί του παραδείσου για τον Ολυμπιακό, εν όψει Βίρτους

Χωρίς Γουόκαπ, χωρίς Λάρι. Ώρα ο Κάνααν να πάρει το όπλο του...

Από τη μια, άλλη μια ομαδάρα με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα που με «μεσαίο» μπάτζετ έχει γίνει παράδειγμα στη Euroleague με τον έναν μετά τον άλλο αντίπαλο προπονητή να της πλέκουν το εγκώμιο. Από την άλλη, μια αλληλουχία τραυματισμών που θα μπορούσαν να γίνουν… ντοκιμαντέρ.

Έφτασε Μάρτης και ο Ολυμπιακός ακόμη ένα ματς με όλο το ρόστερ του διαθέσιμο στην διοργάνωση δεν έχει καταφέρει να δώσει. Και κάπου ανάμεσα; Το αυτονόητο: Όταν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις. Η… βενζίνη των Ερυθρόλευκων για μια ολόκληρη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο Ποντένσε που «πιάνει» τον «Ρίμπο» και οι Μακάμπι Χάϊφα, Γάνδη που δείχνουν τον δρόμο στον Ολυμπιακό

Χωρίς Τόμας Γουόκαπ, χωρίς Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Με εξαιρετικά αμφίβολο (ως και… δεδομένα απόντα) τον Ναζ Μήτρου Λονγκ και τον Γουίλιαμ Γκος με το ζόρι στο παρκέ, πρώτη φορά μετά από τον τραυματισμό του στο final eight του κυπέλλου. Κάτι σε… Ερυθρός Σταυρός η περιφέρεια του Ολυμπιακού. Και μάλιστα την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τώρα που έρχεται στο ΣΕΦ η Βίρτους για μια παρτίδα που εν πολλοίς μπορεί να κρίνει ακόμη και το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Έχασαν με δύο πόντους οι Ερυθρόλευκοι στη Μπολόνια. Θέλουν νίκη και +3 αύριο βράδυ για να τη βάλουν από κάτω στις ισοβαθμίες. Ποιος όμως θα κάνει τη δουλειά;

Τα… άστρα λένε, ο Αϊζάια Κάνααν. Ήρθε η ώρα ώστε ο Αμερικανός γκαρντ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Τον έχει ανάγκη το ίδιο το σύνολο. Τον «δείχνει» και το σερί του στο ΣΕΦ. Ένας σκόρερ που δεν του φαίνεται ότι το… διαλέγει, αλλά που εσχάτως είναι «εδράκιας» με αποδείξεις. Τι μέσο όρο έχει ο Αμερικανός στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στην Euroleague; Το εξωφρενικό 22,3 που προκύπτει από τους 16 με τη Μονακό (75-73, 4/1), τους 20 με τη Μακάμπι (89-72, 18/1) και τους 31 με την Άλμπα (101-87, 30/1).

Ακριβώς 67 πόντους σε τρία ματς με 15/23 τρίποντα, 10/10 βολές και ουσιαστικά με όλα τα «κομφόρ» που σου προσφέρει ένας γκαρντ που θέλει να βάλει… φωτιά στην κερκίδα. Αυτόν τον Κάνααν χρειάζεται αύριο ο Ολυμπιακός. Και ο 32χρονος το γνωρίζει καλά. Όπως φυσικά το ξέρει και η Βίρτους που προφανώς θα θελήσει να «προσαρμοστεί» πάνω σε αυτή του την… άνεση για να του κόψει τον αέρα.

Ο Κάνααν έχει φέτος 12,4 πόντους στην Euroleague. Στα 13 ματς του ΣΕΦ όμως ο μέσος όρος του ανεβαίνει στους 14,6 σε μια επιβεβαίωση της έξτρα ώθησης που του δίνουν τα εντός έδρας ματς. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να καταλάβει τον αυριανό συσχετισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ