Είναι τρελοί αυτοί οι Άραβες: Ανέβηκαν και άλλο για μια θέση στη Euroleague – «Δίνουν 75 εκατ ευρώ για τρία Final Four» λένε οι Ισπανοί

Είναι τρελοί αυτοί οι Άραβες: Ανέβηκαν και άλλο για μια θέση στη Euroleague – «Δίνουν 75 εκατ ευρώ για τρία Final Four» λένε οι Ισπανοί

Η Euroleague αλλάζει. Και οι Άραβες είναι η αιτία. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά.

Ας ευχαριστηθούμε τη Euroleague όσο διατηρεί την σημερινή μορφή της. Διότι όπως φαίνεται λίαν συντόμως η μπάλα θα «χαθεί». Οι Άραβες έχουν αποφασίσει να μπουν στο κόλπο και το υπέρ-όπλο τους, τα πετροδόλαρα, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τα σταματήσει.

Ναι, νέα δεδομένα αναφορικά με το σίριαλ της εισόδου ομάδας στην Euroleague. Όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδα «Encestando» και «AS», οι υπεύθυνοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνουν στην Euroleague συνολικά 75 εκατ. ευρώ, προσφέροντας 25 εκατ. ευρώ για κάθε Final Four.

Διαβάστε επίσης: Ο Ποντένσε που «πιάνει» τον «Ρίμπο» και οι Μακάμπι Χάϊφα, Γάνδη που δείχνουν τον δρόμο στον Ολυμπιακό

Μια τρομακτική χορηγία σε μια διοργάνωση που με το ζόρι περνά τα 40 εκατ ευρώ εσόδων τον χρόνο. Και φυσικά τα F4 είναι το… τυράκι. Η φάκα, είναι το πράσινο φως για να φτιάξουν μια δική τους ομάδα και να συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή.

Στην πραγματικότητα οι Άραβες κάνουν… all in για να κάμψουν τις αντιστάσεις όλων εκείνων που καταλαβαίνουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει τα δεδομένα ενός τόσο ανταγωνιστικού προϊόντος. Θα αλλάξει τις τιμές στα συμβόλαια, θα προκαλέσει μια αφαίμαξη στα ρόστερ των υπολοίπων κλπ.

Είναι πολλά τα λεφτά όμως για να ειπωθεί το «όχι». Άρα μάλλον είναι θέμα χρόνου να ανοίξει η «πόρτα». Τελευταίο σενάριο; Μέσω του Eurocup.

Η διοργάνωση θα ενωθεί με το Basketball Champions League από τη νέα σεζόν και θα δίνει θέση στην Euroleague, με την ομάδα από το Ντουμπάι, όπως όλα δείχνουν να εισέρχεται πρώτα στη νεοσύστατη λίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ