Σλούκας vs Oλυμπιακός: Τι κάνει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κόντρα στους Ερυθρόλευκους (vids)

Σλούκας vs Oλυμπιακός: Τι κάνει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κόντρα στους Ερυθρόλευκους (vids)

Ο Κώστας Σλούκας είναι έτοιμος για ακόμα ένα ντέρμπι «αιωνίων». Τι έχει κάνει όμως φέτος απέναντι στην παλιά του ομάδα ο αρχηγός του «τριφυλλιού»;

Τα ντέρμπι «αιωνίων» πλέον έχουν γίνει μια… ρουτίνα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν. Η έκτη τους συνάντηση και έπεται συνέχεια. Το ρεκόρ είναι 3-2 υπέρ των Ερυθρόλευκων μετά και τη συνάντησή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στο ΣΕΦ για τη Euroleague. Ένα παιχνίδι που «καίει» βαθμολογικά και τους δύο. Συνεπώς οι προσωπικότητες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε έναν τέτοιου επιπέδου αγώνα. Μία από αυτές είναι και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Έλληνας γκαρντ πέρασε στην άλλη… όχθη το καλοκαίρι και θα δώσει τα πάντα για φύγει με το διπλό από τον Πειραιά. Όμως τι έχει κάνει στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις με αντίπαλο την παλιά του ομάδα; Η απάντηση παρακάτω…

Βίοι… αντίθετοι στα πρώτα δύο ματς και προβάδισμα Ολυμπιακού

Η πρώτη φορά που ο Σλούκας κλήθηκε να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Στον τελικό του Σούπερ Καπ. Εκεί οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο, όντας πιο έτοιμη ομάδα, παίρνοντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Εκεί ο Έλληνας γκαρντ δεν βρήκε ποτέ, πραγματικά, τα πατήματά του έχοντας 9 πόντους (3/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 4/4 βολές), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 29 λεπτά παιχνιδιού.

Η δεύτερη φορά ήταν ελάχιστα αργότερα για την 1η αγωνιστική της Euroleague. Ο 34χρονος πλέιμεϊκερ ήταν σαφώς πιο έτοιμος και αυτό φάνηκε. Οι δύο ομάδες έδωσαν μάχη, το ματς κρίθηκε στην παράταση με τους Πειραιώτες όμως να πανηγυρίζουν για το… 2-0. Ο Σλούκας ήταν πολύ καλός με 20 πόντους (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας όμως θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αφού έκανε ένα καθοριστικό λάθος και αστόχησε στο τελευταίο σουτ του 40λεπτου.

Σε… ρηχά νερά με μια κακοτυχία, αλλά ισορροπία για τον Παναθηναϊκό

Στις επόμενες δύο συναντήσεις των ομάδων τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον Σλούκα, αλλά πήγαν εξαιρετικά για τον Παναθηναϊκό που πήρε δύο σερί νίκες και έστειλε μήνυμα στον «αιώνιο» αντίπαλο ότι επέστρεψε για τα καλά. Αυτά τα δύο ματς ήταν για το πρωτάθλημα.

Αρχικά στο ΣΕΦ, ο Σλούκας έμεινε σε ρηχά νερά, ειδικά όσον αφορά το σκοράρισμα. Απολογισμός 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 1/1 βολή), παρέα με 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Στο ΟΑΚΑ τώρα η τύχη δεν… χαμογέλασε στον πολύπειρο γκαρντ, αφού πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 7:11 πριν αποχωρήσει τραυματίας με θλάση. Σε εκείνο το διάστημα είχε μηδέν πόντους (0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα), ενώ δεν κατέγραψε κάτι στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες.

Το τελευταίο δείγμα

Η πιο πρόσφατη εικόνα των δύο ομάδων ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής, παίρνοντας και τη δεύτερη κούπα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί ήταν που έγινε και το 3-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Σλούκας δεν μπόρεσε να βοηθήσει το «τριφύλλι» όσο θα ήθελε αγωνιστικά. Έμεινε στο παρκέ για περίπου 20 λεπτά και μέτρησε μόλις 3 πόντους (1/4 τρίποντα), μαζί με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εμφάνιση για την οποία την Πέμπτη (14/3) θα θέλει να δώσει απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει βρει το αντίδοτο στον Κώστα Σλούκα, τον οποίο έχει μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να φύγει με το διπλό από το ΣΕΦ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ