Ποιος Καμπάτσο και ποιος Λορέντζο Μπράουν: Αυτός είναι ο «Mr. Assist» της Euroleague (pics, vids)

Ποιος Καμπάτσο και ποιος Λορέντζο Μπράουν: Αυτός είναι ο «Mr. Assist» της Euroleague (pics, vids)

Ποιος είναι ο παίκτης-έκπληξη που δεσπόζει στην κορυφή των ασίστ, μοιράζει τελικές πάσες με το «τσουβάλι» και έχει κάνει όλη τη Euroleague να... παραμιλάει με τις επιδόσεις του.

Η Μπασκόνια αποφάσισε το καλοκαίρι να προχωρήσει στην απόκτηση του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και να στηρίξει όλη τη δημιουργία πάνω του, μιας και πρόκειται για έναν γκαρντ-φόργουορντ ουσιαστικά που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Ο Αμερικανός των Βάσκων χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στη νέα του ομάδα, όμως από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλαξαν τα πάντα τόσο στην Μπασκόνια όσο και στον τρόπο που αγωνίζεται ο ίδιος ο Αμερικανός.

Διαβάστε επίσης: Ο παικταράς που έχει «τρελάνει» την Euroleague, οι ματιές του Ολυμπιακού και οι φήμες για Παναθηναϊκό (vids)

Οι επιδόσεις του είναι η μεγαλύτερη απάντηση στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στην ισπανική ομάδα, ενώ έχει καταφέρει στα τελευταία 10-15 παιχνίδια να γράψει ιστορία και όχι μόνο αυτό αλλά να αποτελεί τον κορυφαίο δημιουργό στην Ευρώπη.

Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει ξεπεράσει τον Φακούντο Καμπατσο, τον Λορέντζο Μπράουν, αλλά και τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα προελαύνει στην κορυφή της Euroleague σε ασίστ και έχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 7,4 ανά ματς. Για να καταλάβει κανείς πως έχουν εκτοξευτεί τα νούμερα του αρκεί να δει ότι ο Καμπάτσο έχει 6,5 ασίστ ανά ματς με την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και ο ΜακΙντάιρ έχει 7,4.

Η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών και οι «αιώνιοι»

Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει 9 παιχνίδια από τα 28 που έχει παίξει με διψήφιο αριθμό σε ασίστ, κάτι που δείχνει από μόνο του πόσο καλός δημιουργός είναι, ενώ έχει αρκετά ακόμη ματς που είναι στο όριο. Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει πριν λίγο καιρό κόντρα στη Βιλερμπάν δεν έχει προηγούμενο και έχει γραφτεί ήδη στα βιβλία της ιστορίας της Euroleague.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός της Μπασκόνια στη νίκη επί της γαλλικής ομάδας έχει καταγράψει ένα απίστευτο τριπλ νταμπλ με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 20 (!) ασίστ, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί κορυφαία επίδοση. Στα τελευταία 5 ματς της Μπασκόνια έχει 4 φορές διψήφιο αριθμό, ενώ μετράει μέσο όρο 12,6 ασίστ. Πραγματικά, τρομακτικές επιδόσεις, την ίδια ώρα μάλιστα που κάνει… θραύση και στο σκοράρισμα, αφού συνήθως είναι διψήφιος και εκεί.

Συνολικά ο ΜακΙντάιρ μετράει 8,2 πόντους, ανά ματς, 7,4 ασίστ, 4,4 ριμπάουντ και 0,9 κλεψίματα και όπως καταλαβαίνεις κανείς έχει μία εξαιρετική βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης που φτάνει στο 14,4. Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο είναι πως είναι και o «clutch» παίκτης της Μπασκόνια και μάλιστα αυτός που έχει «καθαρίσει» τους «αιώνιους», αφού και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα απίστευτα νούμερα του Αμερικανού

To ιστορικό παιχνίδι του με τη Βιλερμπάν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ