Παπανικολάου στο «10»: «Να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση»

Παπανικολάου στο «10»: «Να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση»

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά το ντέρμπι «αιωνίων» τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι σημαντικό και πρέπει όλοι να μείνουν προσηλωμένοι για την συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι «αιωνίων» της 29ης αγωνιστική της Euroleague, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν του Παναθηναϊκού με 71-65 και να «φουλάρουν» για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και το πλεονέκτημα έδρας.

Από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών, ήταν ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ, σε 24 λεπτά συμμετοχής, με το Έλληνα διεθνή να συμβάλλει τα μέγιστα για την νίκη του Ολυμπιακού που τον φέρνει «αγκαλιά» με την τετράδα.

Διαβάστε επίσης: «Κάηκε» το Βενιζέλος για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων μετά την λήξη της αναμέτρησης τόνισε ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν καταφέρει ακόμα κάτι σημαντικό και πρέπει όλοι να συνεχίσουν προσηλωμένοι προκειμένου να πάρουν κι άλλες νίκες στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θα την χαρακτήριζες νίκη τετράδας:

Όχι, είναι υπερβολικό να το πούμε έτσι. Υπάρχει ακόμα δρόμος, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, σίγουρα είναι μία σημαντική νίκη, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση. Αν πιστεύουμε ότι μετά από μία νίκη με τον Παναθηναϊκό ότι καταφέραμε κάτι ή ότι τελείωσε η δουλειά, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ και τότε θα έχουμε εμείς το πρόβλημα. Οπότε κάτω τα κεφαλιά, σημαντική νίκη, ναι, συγχαρητήρια σε όλους αλλά η συνέχεια είναι εξίσου σημαντική.

Ο Ολυμπιακός τελευταία φορά στην Euroleague ηττήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου από την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Έκτοτε μετράει 14 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Θεωρείς ότι είστε στην κατάλληλη φόρμα για να κάνετε το 5 στα 5 στις τελευταίες αγωνιστικές και να έχετε καλύτερες αξιώσεις στο τέλος της κανονικής περιόδου;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει. Η αλήθεια είναι όμως δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα. Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και δυνατοί και κάθε εβδομάδα να παλεύουμε και να δίνουμε ότι έχουμε για να πάρουμε την νίκη. Βρισκόμαστε σε ένα καλό φεγγάρι, ελπίζω να πάρουμε αυτό το μομέντουμ και να το κουβαλήσουμε στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να πάρουμε νίκες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο Γουόκαπ και ο Γουίλιαμς-Γκος έσφιξαν τα δόντια και έπαιξαν σήμερα παρ’ ότι δεν ήταν στο 100%. Αυτό δείχνει κάτι για την νοοτροπία και το κλίμα μέσα στην ομάδα;

Αυτά τα παιδιά δείχνουν και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε αυτή την ομάδα, την ομοψυχία και το να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον, και την θέλησή τους να πετύχουμε, να νικήσουμε και καταφέρουμε ωραία πράγματα για τον κόσμο και τον σύλλογο που εκπροσωπούμε.

Για την σημασία του Τόμας Γουόκαπ στο παιχνίδι της ομάδας;

Ο Τόμας έχει τον τρόπο να βοηθάει την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους και από την άλλη, μόνο η ηρεμία που προσφέρει μέσα στο παρκέ είναι πολύ σημαντική, που τον κάνει έναν παίχτη κλειδί για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι.

Δείτε τα στιγμιότυπα της χθεσινής νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ