Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, η κίνηση-ματ με Φαλ και ο… ανέπαφος κορμός

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, η κίνηση-ματ με Φαλ και ο… ανέπαφος κορμός

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Μουσταφά Φαλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιστός στο πλάνο του έχει διατηρήσει ανέπαφο τον κορμό του Ολυμπιακού και το πλάνο της νέας σεζόν δείχνει 1-2 μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός «μασούσε» σίδερα στο ΣΕΦ και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 71-65, κάνοντας το 2/2 κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο στην Euroleague, πήρε την ισοβαθμία και βλέπει… τετράδα, με 5 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Ο κόσμος των ερυθρόλευκων ήταν εκστασιασμένος το βράδυ της Πέμπτης, τόσο λόγω της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, αλλά και λόγω της επικής ανατροπής και πρόκρισης επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία για το Europa Conference League, με τους Πειραιώτες να επικρατούν με 6-1 και να προκρίνονται στους «8».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλες ατάκες Αναστόπουλου για Μεντιλίμπαρ, πρόκριση και γκολ-ψαλίδι του Ελ Κααμπί

Σαν να μην έφταναν οι δύο τεράστιες επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα, που δεν ήταν άλλο από την ανανέωση με τον Μουσταφά Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ να συμφωνεί με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2027, με αυξημένες αποδοχές.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη για τον θηριώδη σέντερ που αποτελεί έναν από τους 2-3 κορυφαίους στην Ευρώπη, αφού το τελευταίο διάστημα υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του και το buy out που είχε αξίας 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η διοίκηση του Ολυμπιακού, κατόπιν παρότρυνσης και συζητήσεων και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα προχώρησε σε μία κίνηση-ματ ανανέωσε πρόωρα τον Γάλλο, που θα συνεχίσει να είναι στο λιμάνι για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Ο Φαλ είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού από την πρώτη σεζόν του, φέτος όμως είναι σε τοπ επίπεδο και δημιουργίας, αλλά και εκτέλεσης και έχει «δέσει» στα αποδυτήρια, αλλά και είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την παραμονή του στην Ελλάδα και τη ζωή στην Αθήνα.

Ο Φαλ, ο Πίτερς και ο Ολυμπιακός του 2024-25

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση βάζει τέλος στα σενάρια για τον Γάλλο ενόψει καλοκαιριού, ενώ ουσιαστικά ο Μπαρτζώκας έχει την τύχη πλέον και τυπικά να έχει έτοιμο το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, ενώ παίζεται η φετινή.

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και ειδικά στη δεύτερη θητεία του Μπαρτζώκα έχει αλλάξει και από εκεί που δεν ανανέωνε συμβόλαιο μεσούσης της σεζόν το κάνει πράξη και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος είναι ευεργετικό. Το έκανε πριν δύο χρόνια με τον Φαλ και το έκανε και πέρσι με τους Βεζένκοφ και Γουόκαπ, ενώ φέτος έχει ήδη ανανεώσει πρόωρα τους Λαρεντζάκη και Πίτερς.

Παράλληλα, κάνει συμβόλαια πιο μεγάλης διάρκειας όπως το τριετές του ΜακΚίσικ, που επίσης είχε ανανεώσει πρόωρα, αλλά και τον Πετρούσεφ, Μήτρου-Λονγκ και Ράιτ που ήρθαν μέσα στη χρονιά και υπέγραψαν συμβόλαια μεγάλης διάρκειας, με τον Μπαρτζώκα να έχει διαμηνύσει στη διοίκηση πως αυτή είναι η επιθυμία του.

Η μόνη ανοιχτή υπόθεση είναι αυτή του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος μένει ελεύθερος, ο Μιχάλης Λούντζης που επίσης τελειώνει το συμβόλαιο του, αλλά είναι μέλος του ροτέισον. Από εκεί και πέρα, απομένουν 1-2 διορθωτικές κινήσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος ουσιαστικά και για του χρόνου και τον Μπαρτζώκα να έχει πλειάδα επιλογών σε όλες τις θέσεις. Και πιθανότατα την κορυφαία γραμμή ψηλών στην Ευρώπη.

Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει «δεμένους» για του χρόνου τους Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ, ενώ στο «3» έχουν επίσης συμβόλαιο οι ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Μπραζντέικις. Στο «1» και «2» δεν πάνε πουθενά οι Γουόκαπ, Γκος, Λαρεντζάκης και Μήτρου-Λονγκ, λογικά θα γίνει προσπάθεια να μείνει ο Κάνααν και ψάχνει ακόμη έναν, ιδανικά Έλληνα για να κλείσει το ρόστερ. Το μόνο σίγουρο από αποχωρήσεις είναι ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος είχε υπογράψει το καλοκαίρι για 1+1 χρόνο, με την οψιόν να είναι από πλευράς Ολυμπιακού και λογικά δεν θα ενεργοποιηθεί.

Οι παίκτες με συμβόλαιο τη νέα σεζόν

Πόιντ γκαρντ: Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Λούντζης (;)
Σούτινγκ γκαρντ: Λαρεντζάκης, Κάνααν (;)
Σμολ φόργουορντ: ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Μπραζντέικις
Πάουερ φόργουορντ: Πίτερς, Πετρούσεφ, Τανούλης
Σέντερ: Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ