Για ποιον λόγο η Euroleague έχει τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό

Για ποιον λόγο η Euroleague έχει τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό

Απορίες έχει προκαλέσει η βαθμολογία στην ιστοσελίδα της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να είναι πάνω από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία, παρά το 2-0 των «ερυθρολεύκων» στα παιχνίδια με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η βαθμολογία που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Euroleague, έχει αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό πάνω από τον Ολυμπιακό, με αμφότερες τις δύο ομάδες στο 18-11, παρά το 2-0 των «ερυθρολεύκων» στα παιχνίδια με τον «αιώνιο» αντίπαλο στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Παράλληλα, το ίδιο ρεκόρ έχει και η Φενέρμπαχτσε και προκύπτει τριπλή ισοβαθμία στις θέσεις 4 ως 6. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει γνωρίσει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς κόντρα στην αντίστοιχη του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διοργάνωση, ωστόσο στην τριπλή ισοβαθμία που έχει προκύψει εμφανίζονται τέταρτοι, με τους Πειραιώτες και την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να βρίσκονται στην 5η και την 6η θέση, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Το πλεονέκτημα περνάει από την Τουρκία για τον Ολυμπιακό: Η Εφές και η κακή παράδοση στο Σινάν Ερντέμ (vids)

Ο λόγος αυτού του… παράδοξου

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η Euroleague έχει ως κριτήριο τις νίκες στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που έχουν ίδιο αριθμό νικών, ωστόσο επειδή δεν έχει διεξαχθεί ακόμη η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ψηλότερα γιατί έχει καλύτερη συνολική διαφορά πόντων (+/-) σε σχέση με τις ομάδες που αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί, όπως θα δείτε παρακάτων στην βαθμολογία, όπως είναι αυτή τη στιγμή στο επίσημο σάιτ της Λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ