Ποιος είναι ο Αλμπέρτο Μπαένα που απέβαλε τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον αγώνα με την Έφες

Ποιος είναι ο Αλμπέρτο Μπαένα που απέβαλε τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον αγώνα με την Έφες

Η πορεία του Ισπανού διαιτητή, Αλμπέρτο Μπαένα, που... πρωταγωνίστησε στην αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Κωνσταντινούπολη, στο «Σινάν Ερντέμ», η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Έφες έχει κριθεί, με τους Τούρκους να παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα και να επιστρέφουν στις νίκες. Οι παίκτες της ομάδας του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς κρατούν την μπάλα και περιμένουν να μηδενίσει το χρονόμετρο.

Ο Κροάτης τεχνικός πηγαίνει σιγά-σιγά προς την γραμματεία για να χαιρετήσει ως είθισται στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας προπονητής δίνει το χέρι του και στη συνέχεια λέει κάτι στον τρίτο διαιτητή της συνάντησης, Αλμπέρτο Μπαένα, ο οποίος τον αποβάλει κατευθείαν κάνοντας έξαλλο τον Μπαρτζώκα. Ποιος είναι όμως ο Ισπανός ρέφερι που έβγαλε από τα… ρούχα του τον πολύπειρο προπονητή του Ολυμπιακού;

Ο Αλμπέρτο Μπαένα έχει ξεκινήσει να διευθύνει αναμετρήσεις της Euroleague εδώ και τρία χρόνια, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους διαιτητές, όπως πχ ο Μεντί Ντιφαλά ή ο Γκίτις Βίλιους. Παρόλα αυτά εργάζεται αρκετά χρόνια στο referee department της διοργάνωσης. Αποτελώντας έναν από τους στενούς συνεργάτες του πρώτην επικεφαλής της διαιτησίας, Κώστα Ρήγα, αλλά και του διαδόχου του, Ρίτσαρντ Στόουκς.

Έχει αρκετές συμμετοχές στην καριέρα του στη Liga Endesa, ενώ ήταν μέλος της τριάδας των διαιτητών στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντάνι Ιερεθουέλο, ανάμεσα στην Εθνική Ισπανίας και την αντίστοιχη των ΗΠΑ, σε ένα φιλικό στη Μάλαγα. Με τον Ιερεθουέλο να έχει μαζί του τον Μπαένα, αλλά και τον Κάρλος Περούγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ