Ο Μπαρτζώκας ξέρει τον τρόπο: Το δίδυμο που αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μπαρτζώκας ξέρει τον τρόπο: Το δίδυμο που αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό (vids)

Γκος, Γουόκαπ «έπνιξαν» την Παρτίζαν με άμυνα-σεμινάριο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως με αυτούς τους δύο μπορεί να «εξολοθρεύσει» κάθε αντίπαλο στη Euroleague

Για 30 λεπτά όλοι τον είχαν… ξεγραμμένο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 59-46 υπέρ της Παρτίζαν και όλα έδειχναν ήττα και «αντίο» τετράδα για τον Ολυμπιακό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς λογάριασε δίχως τους… ξενοδόχους Γκος, Γουόκαπ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με ρεσιτάλ προπονητικής, του έκανε «ματ» στην καθοριστική τέταρτη περίοδο. Και την… πάτησε, με την είσοδο στα play in να αποτελεί πλέον εξίσωση σχεδόν άλυτη για τους Σέρβους.

Τι και αν 20.000 «τρελοί» δημιούργησαν μία κολασμένη ατμόσφαιρα στην «Stark Arena»; Τι και αν επί σχεδόν 30 λεπτά η… παράσταση νίκης έδειχνε Παρτίζαν; Τι και αν τα ριμπάουντ αποτέλεσαν κακό μπελά για την ομάδα του Πειραιά; Ο Μπαρτζώκας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια νίκη ταυτότητας. Η πιο σπουδαία μέσα στη χρονιά κι ας μην έκρινε κάτι. Με ένα ρεσιτάλ προπονητικής από τον έμπειρο τεχνικό.

Διαβάστε επίσης: «Καλώς τον Γκος, καλώς τον» και ο Ολυμπιακός «φώναξε» σε όλη την Ευρώπη!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το χαμηλό σχήμα λειτούργησε εξαιρετικά. Με τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Τόμας Γουόκαπ να «καταπίνουν» τους γηπεδούχους και με την καθοριστική συμβολή του φοβερού Γιαννούλη Λαρεντζάκη να «στραγγαλίζουν» κάθε επιθετική φιλοδοξία της Παρτίζαν.

Ένα δίδυμο που όταν είναι μαζί δεν φοβάται κανέναν

Γκος και Γουόκαπ απέδειξαν χθες πως, όταν είναι μαζί, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Με μία φοβερή συνεργασία, αμυντικά και επιθετικά, μπέρδεψαν τον Ομπράντοβιτς, με τους γηπεδούχους να μην καταλαβαίνουν αν τις επιθέσεις του Ολυμπιακού τις «έχτιζε» ο Αμερικανός ή ο Τεξανοέλληνας γκαρντ.

Στην άμυνα; Απροσπέλαστοι και οι δύο. Με πίεση που… τσάκιζε κόκκαλα. Με τον Γκος να… κλέβει πορτοφόλια σε κάθε ευκαιρία. Με τα 5 κλεψίματά του χθες στην «Stark Arena» να αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Και οι 17 πόντοι (4/6 δ., 2/4 τρ., 3/4 β., 3 ρ., 3 ασ.) να μπαίνουν στην ιστορία ως μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του 29χρονου γκαρντ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και όταν έπαψε να παίζει με αλλαγές στην άμυνα ο Μπαρτζώκας; Τότε έκανε το βήμα μπροστά ανασταλτικά και ο Γουόκαπ των 11 πόντων (4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα). Και τα αποτελέσματα ήταν θριαμβευτικά.

Όπου βρίσκει την Παρτίζαν, ο Γκος του… δίνει και καταλαβαίνει. Δεν είναι μόνο η χθεσινή του εμφάνιση. Είναι το περσινό Game 3 των play offs με τη Ρεάλ και οι 22 πόντοι του κόντρα στο σύνολο του Ομπράντοβιτς. Οι 10 πόντοι του στο Game 5. Και στη συνέχεια η φοβερή του παρουσία στο Final Four: 10 πόντοι, 2 ασίστ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Και οι 9 πόντοι, 2 ασίστ στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Με λίγα λόγια; Ο υγιής Γκος είναι ένας από τους top clutch players της Euroleague. Που δεν θα κρυφτεί στα δύσκολα και θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις πάνω του όταν χρειαστεί. Και που έχει «κολλήσει» όσο λίγοι με τη φιλοσοφία του προπονητή του. Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει πως έχει έναν κρυφό άσο στο μανίκι του, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την έκβαση της φετινής χρονιάς.

Και το πιο σημαντικό; Με παρτενέρ του τον Γουόκαπ, ο Γκος δημιουργεί ένα από τα κορυφαία δίδυμα περιφερειακών αμυντικών στη Euroleague, που μπορεί να «εξολοθρεύσει» κάθε αντίπαλο. Και υπόσχεται «σκληρές μάχες» στα play offs. Με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ