«Καλώς τον Γκος, καλώς τον» και ο Ολυμπιακός «φώναξε» σε όλη την Ευρώπη!

«Καλώς τον Γκος, καλώς τον» και ο Ολυμπιακός «φώναξε» σε όλη την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός σάρωσε το Βελιγράδι και την αρένα της Παρτιζάν με επική αντεπίθεση με μπροστάρη τον Γκος και τον Μπαρτζώκα ρεσιταλάκια…

Το «μήνυμα» που έπρεπε να στείλει ο Ολυμπιακός από το Βελιγράδι, το έστειλε. Και με τρόπο ηχηρό! Εντυπωσιακό, άκρως… Ολυμπιακό! Η ομάδα που αρνείται να χάσει, η ομάδα που πολεμάει μέχρι το τέλος και που παρά τα όσα έχουν συμβεί φέτος με τους τραυματισμούς δεν σταματά να παλεύει μέχρι τέλους! Χρειαζόταν ένα μεγάλο διπλό ο Ολυμπιακός που μέχρι τώρα από τις ομάδες της πρώτης 8αδας δεν είχε βρει εκτός από το φιλόξενο ΟΑΚΑ και το Βελιγράδι με την Μακάμπι.

Και το βρήκε με τον Γουίλιαμς Γκος να κάνει το καλύτερο του ματς στην φετινή σεζόν. Καλώς τον Γκος και ας άργησε, με 17 πόντους και ένα εκπληκτικά μυαλωμένο παιχνίδι όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα με 5 κλεψίματα και τρομερές άμυνες. Ο Αμερικανός που έπαιξε και για τους υπόλοιπους όταν ο Ολυμπιακός έμοιαζε παραδομένος στο 3ο δεκάλεπτο και όταν νωρίτερα είχε να αντιμετωπίσει και τους… γκρίζους λύκους που έδιναν δώρα στον Ομπράντοβιτς, προφανώς συνηθισμένοι χρόνια τώρα, κάνοντας το 33-30, 40-30.

Με τον Ολυμπιακό να έχει τον αρχηγό του μπροστάρη στην αντεπίθεση παίζοντας σε θέση «4» με 13 πόντους και μεγάλες άμυνες, κλείνοντας την πληγή των επιθετικών ριμπάουντ που στις μονές περιόδους δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα. Δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα τα παραπάνω όμως αν στον πάγκο του ο Ολυμπιακός δεν είχε τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε το ρεσιτάλ του, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, διάβασε το παιχνίδι της Παρτιζάν και τα κόλπα του Ομπράντοβιτς και τον «χτύπησε» ανελέητα στην 4η περίπου όπου ο Ολυμπιακός σάρωσε την αρένα της Παρτιζάν και τους αντιπάλους του με επιμέρους σκορ 28-10 ανατρέποντας το -14 και παίρνοντας μια τεράστια νίκη. Μια νίκη που τον κρατάει στη μάχη για το πλεονέκτημα, του «κλειδώνει» σε μεγάλο βαθμό την 6αδα αλλά πάνω από όλα αποτελεί ένα «μήνυμα» προς όλους στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι παρών και έτοιμος για να διεκδικήσει και φέτος αυτό που αξίζει εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει καταφέρει να πάρει γιατί η τύχη «ταξιδεύει» αλλού.

Ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του ξανά το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα για μια ακόμη απαραίτητη νίκη που θα οριστικοποιήσει την 6αδα και τον πρώτο στόχο και θα του κρατήσει ανοικτό το κόλπο του πλεονεκτήματος μέχρι το φινάλε. Όπως και να έχει όμως με ή χωρίς πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποιον άτυχο βρεθεί απέναντι του σε σειρά 5 ματς. Και αν μάλιστα ξεπεράσει επιτέλους και τα προβλήματα, καθώς Μιλου και Πετρούσεφ μετράνε αντίστροφα και έχει και τον Γκος με ρυθμό τότε… καλώς τα παιδιά καλώς τα, όποια και αν έρθουν στα πλει οφ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ