Αταμάν: «Δεν σημαίνει τίποτα η βαθμολογία – Αν παίξουμε όπως με τον Κολοσσό…»

Αταμάν: «Δεν σημαίνει τίποτα η βαθμολογία – Αν παίξουμε όπως με τον Κολοσσό…»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ και για όσα περιμένει να δει από τους παίκτες του.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Άλμπα (11/4, 21:15) όπου όπως δήλωσε περιμένει από τους παίκτες του να είναι σοβαροί για να πάρουν τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Έκλεισε τη Θύρα 13 για μία αγωνιστική η ΔΕΑΒ

Όσα είπε ο Αταμάν:

Για το ματς: «Είναι το τελευταίο ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Την Άλμπα δεν την ενδιαφέρει αν δεν κατάφεραν να περάσουν στα πλέι οφ, παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Να παίξουμε επιθετική άμυνα, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, γιατί τα ονόματα δεν κερδίζουν ποτέ τα παιχνίδια. Κερδίζεις όταν είσαι μαχητικός και όταν παίζεις καλά. Με τον Κολοσσό κερδίσαμε από τύχη, από ένα τυχερό σουτ του Γκριγκόνις. Αύριο δεν θα έχουμε αυτή την άνεση να ρισκάρουμε ό,το χτίσαμε αυτούς τους 6-7 μήνες, άρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όπως στη Γαλλία, να παίξουμε ακόμα ένα ματς στο ΟΑΚΑ».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Όλοι θα παίξουν. Έχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά από ό,τι βλέπω στην προπόνηση όλοι θα παίξουν».

Για το αν η 2η θέση είναι δικαίωση: «Δεν μπορώ να υποθέσω τι θα γίνει αύριο. Θα το δούμε αυτό μετά το παιχνίδι, όπου θα μιλήσουμε για την κανονική περίοδο».

Για τις δηλώσεις για τον Βιλντόζα: «Κοιτάξτε, σε αυτά το κλαμπ μπορεί να συμβεί. Να συμβεί με εμένα και τους παίκτες. Είναι φυσιολογικό. Κάνουμε τη δουλειά μας στα αποδυτήρια για τον κόσμο και για όλους. Έτσι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλους. Όχι μόνο για τον προπονητή και τον σύλλογο, αλλά και για την καριέρα του. Σήμερα έμαθα ότι ο Πριτζιόνι είναι προπονητής. Το είχα αφήσει ως παίκτη και ως ασίσταντ στο ΝΒΑ και προσπάθησε να εκμεταλευτεί την κατάσταση. Νομίζω ότι το ΝΒΑ είναι ένα σοβαρός οργανισμός. Εγώ δεν απαντήσω. Το ΝΒΑ θα πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Πρώτη φορά στη ζωή μου το βλέπω αυτό. Ένας προπονητής δεν πρέπει να ασχολείται και να προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα. Εμένα στόχος μου είναι η νίκη και η 2η θέση».

Για την απόδοση του Χουάντσο με την Μπάγερν: «Πήραμε τον Χουάντσο για αυτό τον λόγο. Έχουμε ένα μεγάλο μπάτζετ, με πολύ κόσμο από πίσω. Και ο Χουάντσο ήταν χαρούμενος μετά το ματς. Οι προσδοκίες μας είναι να παίζει έτσι. Με αυτή τη μαχητικότα. Καταλαβαίνω ότι κάποιες μέρες θα είναι άτυχος, αλλά θέλουμε αυτή την εικόνα. Όπως και ο Παπαπέτρου ήταν πολύ καλός και έδωσε ενέργεια. Δεν μπορεί να θες να πας στο Final Four με 6 παίκτες. Τους χρειαζόμαστε όλους».

Από πλευράς του ο Παπαπέτρου είπε: 

Για το αν υπάρχει φόβος για το παιχνίδι με την Άλμπα: «Υπάρχει μια εγρήγορση όπως σε όλα τα παιχνίδια άλλωστε. Δεν σημαίνει κάτι που βρίσκεται ο καθένας στην βαθμολογία ή αν εμείς έχουμε στόχους αυτή τη στιγμή και η Άλμπα δεν έχει βαθμολογικό στόχο. Υπάρχει εγρήγορση, υπάρχει συγκέντρωση, υπάρχει προετοιμασία. Όλα αυτά κανονικά όπως τα έχουμε κάνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια για να μπούμε και να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό αύριο. Εξάλλου αυτό που διεκδικούμε αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τη νίκη και μιλάμε για ένα γήπεδο που έγινε sold-out πολύ γρήγορα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο μας.»

Για το αν είναι η 2η θέση επιβράβευση για τον κόσμο: «Ναι είναι επιτυχία. Θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε και να το τελειώσουμε γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά αλλά ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα. Οι στόχοι μας είναι μπροστά μας και πρέπει να επικεντρωθούμε και να μπορέσουμε τώρα που κρίνονται όλα να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση».

Για το αν είναι μια ασφάλεια το πλεονέκτημα έδρας: «Είναι ένα προβάδισμα για αυτό το λένε και πλεονέκτημα. Προφανώς θα παίξουμε στην έδρας μας μπροστά στον κόσμο μας σε μια έδρα που όλοι ξέρουμε ότι είναι από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη. Μας δίνει ένα προβάδισμα, αλλά όλες οι ομάδες που παίζουν στα play-off είναι πολύ ικανές, πολύ επικίνδυνες, πολύ ανταγωνιστικές. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Τα play-off είναι κάπως μακρινά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθούμε να κερδίσουμε αύριο, έχουμε απαιτητικό πρόγραμμα και την Δευτέρα. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε ένα-ένα τα παιχνίδια, όταν έρθει η ώρα μακάρι να τερματίσουμε 2οι, να δούμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας που δεν ξέρουμε ακόμα και να προετοιμαστούμε και για αυτό που είναι η μεγάλη μας πρόκληση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ