Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού και θα αποτελέσει το τελευταίο εμπόδιο των Πειραιωτών για να φτάσουν στο Final Four του Βερολίνου. Το ποσοστό της εντός έδρας και οι τρεις σωματοφύλακες των «μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague με την πρόκριση στο Final Four να… περνάει από το «Palau Blaugrana», το οποίο οι Ισπανοί έχουν υπερασπιστεί φέτος 13 φορές από τις 17 που έπαιξαν στην έδρα τους σε ποσοστό 76%.

Πάμε να δούμε μαζί τι κάνει η Μπαρτσελόνα στη φετινή σεζόν, αλλά και ποιοι είναι οι «ακρογωνιαίοι λίθοι» των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι έχουν επιβληθεί δύο φορές φέτος των Πειραιωτών, όμως αυτά δεν μετράνε πλέον στη φάση που βρισκόμαστε.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Δεν είναι πρώτη σε καμία κατηγορία, όμως είναι μέσα σε αρκετές

Τερμάτισε στην 4η θέση με ρεκόρ 22-12 με 82.7 πόντους μ.ο στην επίθεση36 ριμπάουντ όντας η τρίτη ομάδα σε ολόκληρη τη Euroleague σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα μοιράζει και 19.4 ασίστ μ.ο και είναι και σε αυτό τον τομέα στην τρίτη θέση της διοργάνωσης. Επίσης έχει 94.5 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης και μαντέψτε… είναι ξανά τρίτη πίσω από Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος είναι δεύτερη στα εύστοχα δίποντα με 22.3 ανά παιχνίδι και ποσοστό 56.1%, πίσω μόνο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι παίκτες κλειδιά ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες του Γκριμάου

Νίκολας Λαπροβίτολα

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και ο πιο επικίνδυνος περιφερειακός της παίκτης, καθώς μετρά 12.8 πόντους μ.ο, με 56.5 % στο δίποντο, 40.4% στο τρίποντο και 76.7% στις βολές σε 22:38 χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα μοιράζει και 5 ασίστ μ.ο, ενώ έχει και 12.9 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Γιαν Βέσελι

O δεύτερος πόλος των «μπλαουγκράνα» είναι ο Γιαν Βέσελι που έχει 12.9 πόντους μ.ο, με 64.5% στο δίποντο, 33.3% τρίποντο και 79.4% στις βολές. Παράλληλα έχει και 16.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 21:36 λεπτά συμμετοχής. Έχει αγωνιστεί σε 32/34 παιχνίδια της σεζόν και μαζεύει 4.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Είναι ο καλύτερος ψηλός της Μπάρτσα στο πικ εν ρολ και έχει την ευχέρεια να εκτελέσει από μέση και μακρινή απόσταση, δυσκολεύοντας τη ζωή των εκάστοτε ψηλών που έχει απέναντί του.

Γουίλι Ερνανγκόμεθ

Ο αδερφός του παίκτη του Παναθηναϊκού είναι ο τρίτος παίκτης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ως ο τρίτος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τους προαναφερθέντες. Ο Ερνανγκόμεθ μετράει 11.1 πόντους μ.ο με 59% στο δίποντο, 36,4% στο τρίποντο και 71.1% στις βολές. Όλα αυτά τα προσφέρει στην οικονομική συσκευασία των 16 λεπτών που αγωνίζεται, συμπληρώνοντας 4.9 ριμπάουντ και 13.2 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα αυτά όμως τα έκανε η Μπαρτσελόνα στην κανονική διάρκεια. Όλοι ξέρουν πως τα playoffs είναι μια άλλη εντελώς διαφορετική κατάσταση, οριακή, με αυτόν που είναι πιο ανθεκτικός στο να αντέξει τη φθορά και την αγωνιστική, αλλά κυρίως την ψυχολογική να είναι αυτός που έχει και τον πρώτο λόγο για να πάει στο Final Four.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ