Χαμός στο Ισραήλ με Αταμάν: «Μετατρέπει τους αγώνες μπάσκετ σε πολιτική αντιπαράθεση εν καιρώ πολέμου…» (pics, vid)

Χαμός στο Ισραήλ με Αταμάν: «Μετατρέπει τους αγώνες μπάσκετ σε πολιτική αντιπαράθεση εν καιρώ πολέμου…» (pics, vid)

Ο Εργκίν Αταμάν έχει γίνει «κόκκινο πανί» στο Ισραήλ μετά τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ και τις δηλώσεις του, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για απαράδεκτες τοποθετήσεις σε καιρό πολέμου...

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε χθες βράδυ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έφερε τη σειρά των playoffs της Euroleague στο 1-1. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Βελιγράδι με την ένταση να έχει χτυπήσει… κόκκινο, σε ένα ζευγάρι που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Μετά το πρώτο παιχνίδι και την ήττα του τριφυλλιού από την ομάδα του λαού, ο Αταμάν προχώρησε σε πολύ περίεργες δηλώσεις για τη διαιτησία, έκανε λόγο για πολιτική και επιτέθηκε στη Euroleague. Μάλιστα, η πράσινη ΚΑΕ έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία και αναφέρθηκε στην όλη κατάσταση που υπάρχει στο Ισραήλ σε φυλετικό και πολιτικό επίπεδο, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να απαντήσει στο τριφύλλι και στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δύο μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για το Game 2 και μετά από πάρα πολύ καιρό βρέθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος πανηγύρισε την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του. Ωστόσο, τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και μετά το τέλος του, κυρίως στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στο Ισραήλ τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες 48 ώρες, σχετικά με τον τρόπο που εκφράζεται ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έχει γίνει «κόκκινο πανί»για τις δηλώσεις του, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για απαράδεκτες τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ο Αταμάν έχει δυναμιτίσει το κλίμα τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά τη διαιτησία. Αυτό σύμφωνα με τον περίγυρο της Μακάμπι, αλλά και τα ΜΜΕ έφερε και την χθεσινή ένταση στα αποδυτήρια.

Μάλιστα οι Ισραηλινοί μέσω μπαράζ δημοσιεύμάτων τονίζουν αναφέρεται συνεχώς μέσα απο πολίτικες και φυλετικές αντιπαραθέσεις  εν μέσω πολέμου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κόσμου, αλλά και προσπαθώντας κατά μία έννοια να επηρεάσει καταστάσεις, όπως τονίζουν στο Ισραήλ.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι Ισραηλινοί:

Συγκεκριμένα, το «Walla Sport» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Αταμάν: «Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να μετατρέψει τους αγώνες μπάσκετ σε πολιτική-φυλετική αντιπαράθεση σε καιρό πολέμου. Το αφεντικό του είναι ο τελευταίος που τον συγκρατεί και αμφότεροι αδικούν κατάφορα – ειδικά τους συμπρωταγωνιστές τους, που αξίζουν έναν πολύ πιο αξιοσέβαστο μανδύα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πρέπει να παρασυρθεί και να αντιδράσει»

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος έκανε το παρακάτω tweet σχετικά με τον Εργκίν Αταμάν και όσα συμβαίνουν μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια: «Εντάξει, βλέπω ότι το σοκ από τη χθεσινή ήττα βγάζει κάποιες ντροπιαστικές ανοησίες από τον Παναθηναϊκό… Χρησιμοποιούν τον πόλεμο και την πατρίδα μας και τον εμπλέκουν με τον αθλητισμό, ντροπή!»

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Ισραηλινοί αναφέρονται στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντάς τον, «ιδιαίτερο» άνθρωπο που συνηθίζει αυτές τις πρακτικές με τον Ολυμπιακό και ενίοτε και με άλλες ομάδες της Euroleague».

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και ακόμη ένα tweet από το Eurozone Basketball που αναφέρεται και πάλι στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει χαρακτηριστικά: «Το ξέρετε αυτό στο σχολείο, όταν ήταν αγόρι ή κορίτσι, όταν με το που άνοιγε το στόμα του αμέσως θυμώνατε; Λες και όλος ο σκοπός είναι να αναστατωθείς; Έτσι και ο Εργκίν Αταμάν σε αυτή τη σειρά, τι απελπισμένος και ανυπόφορος άνθρωπος».

Το βίντεο της έντασης με τον Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ