Τα τρία μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού από το NBA (vids)

Τα τρία μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού από το NBA (vids)

Οι τρεις παίκτες που αναμένεται να αποχαιρετήσουν το NBA για τα... μάτια της Euroleague.

Οι Ευρωπαίοι που παίζουν μπάσκετ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι πολλοί με κάποιους εξ αυτών να έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην Αμερική και να ρίχνουν κλεφτές… ματιές προς την Euroleague.

Πάμε να δούμε τις τρεις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν με παίκτες που είναι στην καλύτερη ηλικία τους, καθώς κανείς τους δεν ξεπερνά τα 27 χρόνια ζωής.

Τεό Μαλεντόν

Ο 22χρονος Γάλλος γκαρντ έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Ευρώπη με τα χρώματα της Βιλερμπάν για μία τριετία από το 2017-20. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη έχοντας ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό την οργάνωση του παιχνιδιού και την πολύ καλή του ικανότητα στην πάσα.

Στο NBA αγωνίστηκε με τους Θάντερ και τους Χόρνετς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να θέλξει με την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται κυρίως στη G-League. Μετράει 3.5 πόντους μ.ο στο NBA σε μόλις πέντε παιχνίδια φέτος, 4 με τους Σανς και ένα με τους Χόρνετς.

Φρανκ Ντιλικινά

O γεννημένος στο Βέλγιο Γάλλος γκαρντ με θητεία από την Ευρώπη στην Στρασμπούρ έχει αγωνιστεί μια γεμάτη τετραετία στο NBA με τους Νιου Γιόρκ Νικς από το 2017 μέχρι το 2021. Μετρά πάνω από 300 παιχνίδια στην Αμερική και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στους Χόρνετς χωρίς ωστόσο να έχει ιδιαίτερο ρόλο.

Σίγουρα αν τελικά επιλέξει να επιστρέψει στην Ευρώπη θα αποτελέσει μια πολύ αξιόπιστη λύση για την περιφέρεια, καθώς εκτός από πολύ καλός οργανωτής και καλός περιφερειακός αμυντικός είναι και αρκετά αξιόπιστος σουτέρ πίσω από τα 6.75 (στην Ευρώπη), καθώς σουτάρει με περίπου 40%.

Φουρκάν Κορκμάζ

Ο τρίτος πάικτης της λίστας είναι ο Φουρκάν Κορκμάζ που στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί στην Εφές από το 2013 μέχρι το 2017 και έπειτα αγωνίστηκε για μια επταετία στους Σίξερς, όπου στα πρώτα χρόνια μάλιστα είχε και πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο Τούρκος γκαρντ/φόργουορντ ακούγεται έντονα από το καλοκαίρι πως θα αφήσει το NBA για την Euroleague όμως ακόμα αυτό δεν έχει γίνει πράξη. Αν θελήσει να επιστρέψει τον πρώτο λόγο για να τον υπογράψει θα έχει η Εφές που κρατά και τα δικαιώματά του στην Ευρώπη.

Είναι επίσης μια περίπτωση με 200+ ματς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έχει τη φήμη του εξαιρετικού σουτέρ τριών πόντων. Μπορεί να σκοράρει είτε μετά από ντρίμπλα, είτε να εκτελέσει στημένος πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Γενικά είναι ένας πολύ αξιόπιστος σκόρερ που θα ήταν χρήσιμος σε οποιαδήποτε ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ