Φτιαγμένος για μεγάλα ματς: Ο Γουίλιαμς-Γκος παίρνει το… όπλο του στα playoffs (vids)

Φτιαγμένος για μεγάλα ματς: Ο Γουίλιαμς-Γκος παίρνει το… όπλο του στα playoffs (vids)

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ταλαιπωρήθηκε στη regular season από τραυματισμούς, στα playoffs όμως έχει πάρει το όπλο του και αποδεικνύει γιατί είναι ο παίκτης για τα μεγάλα ματς...

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι έκανε μια σπουδαία προσθήκη, καθώς απέκτησε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, με τον Αμερικανό γκαρντ να πιάνει λιμάνι για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Γκος αυτή τη φορά ήρθε στην Ελλάδα και τους ερυθρόλευκους σαν πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όντας ένας από τους καλύτερους γκαρντ στη Euroleague την τελευταία τριετία. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πόνταρε και ποντάρει πολλά στον Αμερικανό, που μπορεί να κάνει πολλές και σημαντικές δουλειές μέσα στο παρκέ τόσο στην άμυνα όσο (κυρίως) στην επίθεση.

Αν και ο Γκος στη regular season της Euroleague ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έχασε κάμποσα ματς, τον τελευταίο μήνα και κυρίως στα Play offs και τα δύο ματς στη Βαρκελώνη είναι στο 100% και είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες πήγαν στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και πήραν αυτό που ήθελαν με το… καλησπέρα, με τον Γκος να είναι σημαντικός και στα δυο ματς και να σκοράρει 15 στο Game 1 και 10 στο Game 2, όντας ο μοναδικός διψήφιος και στα δύο ματς από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τη θητεία του στη Ρεάλ, εκτοξεύει τα νούμερά του στα playoffs της Euroleague και γίνεται παράγοντας της (εκάστοτε) ομάδας του. Στον Ολυμπιακό έκανε τη διαφορά στα ματς με την Μπαρτσελόνα και αναμένεται να έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα υπόλοιπα ματς της σειράς.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονιστεί είναι ότι ο Γκος είναι φτιαγμένος για τις μεγάλες στιγμές. Τη φετινή χρονιά έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού 8,4 πόντους μέσο όρο, όμως στα Playoffs έχει ανεβάσει κατά το ήμισυ τα νούμερα του, αφού μετράει 12,5 πόντους στα δύο ματς που έχει παίξει.

Ο Γκος είναι υγιής όμως από τα τελευταία ματς της regular season και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα δύο διπλά στο Βελιγράδι που ήταν σημαντικά για την εξάδα, με τον Αμερικανό να είναι εξαιρετικός τόσο κόντρα στην Παρτιζάν όσο και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς

Ο Γκος είχε δείξει από την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό τα εξαιρετικά ηγετικά χαρακτηριστικά που έχει και την ετοιμότητα που τον διακρίνει στα μεγάλα ματς, όμως η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε πάει στα play off.

Παρόλα αυτά τη σεζόν 2021-22 συμμετείχε με τη φανέλα της Ρεάλ στα playoff και είχε έναν πολύ ενεργό ρόλο στην άνετη πρόκριση επί της Μακάμπι με 3-0. Ο Γκος είχε ανεβάσει τους μέσους όρους του από τους 5,6 πόντους, στους 9,3 με τη βασίλισσα, ενώ είχε 2,2 ασίστ μέσο όρο και στους «8» έγιναν 4.

Την περσινή σεζόν με τον Τσους Ματέο στον πάγκο της Ρεάλ είχε ακόμη πιο ιδιαίτερο ρόλο στη θέση των γκαρντ της βασίλισσας, ήταν ακρογωνιαίος λίθος στον δρόμο για την κατάκτηση της Euroleague και από τους 6.5 πόντους κατά μέσο όρο που είχε στα playoff είχε ανέβει στους 10 σε 5 ματς.

Στην περσινή επική και επεισοδιακή σειρά της Ρεάλ με την Παρτιζάν, όπου πέρασαν οι μερένχες με 3-2, ήταν αυτός που με μία απίθανη εμφάνιση στο Game 3 (22 πόντους, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) πήρε από το χέρι τη Ρεάλ και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα της ανατροπής και της επικής πρόκρισης στο Final Four στο Κάουνας, όπου τελικά η Ρεάλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Γκος και εκεί να είναι εξαιρετικός.

Τα φετινά στατιστικά του Γκος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ