Βέσελι στο «10»: «Είμαι αρκετά κουρασμένος- Ο Φαλ είναι δύσκολος αντίπαλος

Βέσελι στο «10»: «Είμαι αρκετά κουρασμένος- Ο Φαλ είναι δύσκολος αντίπαλος

Ο Γιαν Βέσελι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα, με 16 πόντους, στη νίκη με 82-80 επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και μετά το τέλος του ματς μίλησε στο «10».

Η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να κάνει break στο break, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 82-80 στον Πειραιά και πήρε πίσω ξανά το πλεονέκτημα έδρας σε μία «τρελή» σειρά αγώνων.

Ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα ήταν ο Γιαν Βέσελι που σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε και τρία ριμπάουντ. Ο Τσέχος σέντερ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα στο low post, στην οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πότε τον Μουστάφα Φαλ και πότε τον Μόουζες Ράιτ, παίρνοντας πολύ καλό βαθμό.

Ο Βέσελι μετά το τέλος του ματς μίλησε στο «10» για την τεράστια νίκη των «μπλουγκράνα» στο ΣΕΦ, για τη δική του πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και για το ματς της Πέμπτης.

«Είμαι πολύ κουρασμένος τώρα, όμως αυτό είναι μέρος της διαδικασίας, τα playoffs δεν είναι εύκολα και ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που είναι πολύ physical στο παιχνίδι τους.

Κάναμε εξαιρετική δουλειά όμως και στην ψυχολογική προετοιμασία και διαχείριση του παιχνιδιού και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να μείνουμε μαζί, να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε πολύ καλά και τελικά να κερδίσουμε. Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος για αυτή την ομαδική νίκη».

Ο Τσέχος σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του στα εντός πεδιάς σουτ, στα προηγούμενα ματς είχε περίπου 23%, ενώ στο ματς του ΣΕΦ είχε 43.8%, σουτάροντας με 7/16 με σχεδόν όλα τα σουτ να είναι από μέση και μακρινή απόσταση μέσα από τη γραμμή του τριπόντου.

«Είναι το παιχνίδι μου(σ.σ γέλια), μου αρέσει να σουτάρω σουτ μέσης απόστασης ιδιαίτερα σε καταστάσεις transition, που η άμυνα δεν είναι καλά οργανωμένη. Όμως απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο, πρέπει να εκτελέσεις με μεγάλη ταχύτητα γιατί οργανώνονται πολύ γρήγορα στην άμυνα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα γιατί ο Φαλ είναι ένα ψηλό και πολύ σκληρό πεντάρι, όμως είναι και πολύ καλός τεχνικά ξέρει πως να χρησιμοποιήσει το σώμα του και να πάρει καλές θέσεις μέσα στη ρακέτα. Έβαλα τα δυνατά μου και καταφέραμε να νικήσουμε».

O 34χρονος σέντερ μίλησε και για το ματς της Μεγάλης Πέμπτης και είπε πως η προσέγγισή τους θα είναι να τελειώσουν τη σειρά εδώ στον Πειραιά.

«Θα πάμε στο παιχνίδι με αυτή τη νοοτροπία, δηλαδή να τελειώσουμε εδώ τη σειρά δεν θα παίξουμε για να χάσουμε το παιχνίδι θα βάλουμε τα δυνατά μας θα παίξουμε έξυπνα όπως σήμερα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε από αύριο και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ