Όλι Γουότκινς: Ο Νο.1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό (vids)

Όλι Γουότκινς: Ο Νο.1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Όλι Γουότκινς κάνει... θραύση τη φετινή σεζόν, είναι αναμφίβολα ό,τι πιο επικίνδυνο διαθέτει η Άστον Βίλα και οι αριθμοί του εντυπωσιάζουν...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Αρχικά, την ερχόμενη Πέμπτη (2/5, 22:00) στο Μπέρμιγχαμ. Και εν συνεχεία, στη ρεβάνς του Φαλήρου (9/5, 22:00). Δύο σπουδαίοι ημιτελικοί, με φόντο τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League που θα διεξαχθεί στην «Opap Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας (29/5).

Τελευταίο εμπόδιο για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της «ερυθρόλευκης» ιστορίας; Η Άστον Βίλα. Αναμφίβολα μία εξαιρετική ομάδα, τέταρτη δύναμη αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και φαβορί για έξοδο στο Champions League μέσω του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Η φοβερή φωτογραφία της UEFA για τους ημιτελικούς του Conference League

Ο Ουνάι Έμερι έχει δημιουργήσει ένα φοβερό σύνολο ποδοσφαιριστών, με σημείο αναφοράς έναν φορ από… άλλο πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για τον Όλι Γουότκινς. Πρόκειται για έναν παίκτη-μηχανή. Ο «φονιάς» της Άστον Βίλα κάνει μυθική σεζόν και αναμφίβολα θα αποτελέσει τη μέγιστη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ολυμπιακού στους δύο ιστορικούς ημιτελικούς που έρχονται. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να καλείται να βρει τις κατάλληλες λύσεις και τη σωστή, ανασταλτικά, προσέγγιση στα ματς, με σκοπό να εξουδετερώσει το βασικό επιθετικό ατού του Έμερι.

Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια

Τα στατιστικά του Γουότκινς φέτος αποδεικνύουν ότι ο Άγγλος φορ πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του μέχρι τώρα. Και πως, παρά το γεγονός ότι είναι 28 χρόνων, τα τελευταία χρόνια έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα και έφτασε τώρα να αξίζει 65 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Οι αριθμοί του Γουότκινς είναι αμείλικτοι. Σε 48 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις για την 2023-24 περίοδο έχει πετύχει 26 γκολ και έχει μοιράσει 12 ασίστ. Ενώ σε 34 ματς στην Premier League έχει σκοράρει 19 τέρματα, όντας φυσικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και o 3ος σκόρερ μέχρι στιγμής στο αγγλικό πρωτάθλημα, μαζί με τον Αλεξάντερ Ίσακ της Νιούκαστλ και πίσω μόνο από Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι, 21) και Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι, 20).

Αν κατορθώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του να περιορίσουν τη δράση του Όλι Γουότκινς, τότε αναμφίβολα θα έχουν κάνει ένα μικρό, αλλά σημαντικό, βήμα προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και τον τελικό της 29ης Μαΐου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ