Τα κλειδιά για την «απόδραση» του Ολυμπιακού από τη Βαρκελώνη (vids)

Τα κλειδιά για την «απόδραση» του Ολυμπιακού από τη Βαρκελώνη (vids)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει για μια τελευταία φορά τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και θέλει να φύγει με «λεία» την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Ήρθε ξανά αυτή η ώρα που ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα λατρεύει. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, θα διαπιστώσει πως οι προηγούμενες δύο προκρίσεις του σε Final Four έχουν έρθει σε 5ο παιχνίδι.

Με μια μικρή υποσημείωση όμως. Τις προηγούμενες φορές οι Πειραιώτες έπαιζαν την πρόκριση μέσα στο σπίτι τους. Αυτή τη φορά καλούνται να το κάνουν μέσα στη Βαρκελώνη για να είναι εκείνοι που θα βρίσκονται 24-26 Μάϊου  στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης: Ο δρόμος για το Βερολίνο, περνά από τη Βαρκελώνη

19/19 μετρούν οι γηπεδούχοι σε Game 5 και αν μη τι άλλο αν μια ομάδα μπορεί να σπάσει αυτή την ακολουθία, αυτός είναι ο Ολυmπιακός.

Για να γίνει αυτό όμως και ο Ολυμπιακός να φύγει με «λεία» την πρόκριση από τη Βαρκελώνη υπάρχουν μερικά σημεία κλειδιά, τα οποία θα δούμε μαζί.

Υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ αποτελεί τον παίκτη κλειδί της Μπαρτσελόνα σε όλη τη σειρά με τον Ολυμπιακό, κάνοντας όργια, εκτοξεύοντας τους αριθμούς του στα playoffs παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο να έρθει η σειρά μέχρι εδώ και το 5ο παιχνίδι.

Ο Πάρκερ μετρά 15 πόντους μ.ο στα playoffs και 5.8 ριμπάουντ και σουτάρει με 46.2% στο δίποντο και 62.5% (!) στο τρίποντο, κάνοντας και τρομερή δουλειά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, πράγμα που δεν συνήθιζε στο προηγούμενο κομμάτι της σεζόν.

Ο περιορισμός του Πάρκερ σίγουρα θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος την καταλληλότερη στιγμή θα ρίξει πάνω του τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έχει πια επιστρέψει πλήρως, με σκοπό να τον «κλειδώσει» στα αποδυτήρια του «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Η Μάχη των γιγάντων και η άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό

Το πιο κομβικό κομμάτι για την επικράτηση του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη όμως θα είναι η μάχη των ψηλών. Γιατί το μπάσκετ μπορεί να είναι κατα κύριο λόγο το άθλημα των κοντών, όμως οι δύο ομάδες έχουν την «πύρρειο» δύναμή τους κοντά στα καλάθια.

Η Μπαρτσελόνα με Βέσελι και Ερνανγκόμεθ και ο Ολυμπιακός με Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε τον δρόμο στο Game 4 με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να παίζει 22 λεπτά και να σημειώνει 8 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 11 ριμπάουντ. Περιόρισε σημαντικά τους δύο ψηλούς της Μπάρτσα και προστάτεψε τη ρακέτα του Ολυμπιακού.

Στο Game 3 ο Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκε καθόλου και η δυάδα ψηλών των Καταλανών είχε 29 πόντους (16 ο Βέσελι και 13 ο Ερνανγκόμεθ) και 8 ριμπάουντ, ενώ στο 4ο περιορίστηκαν σε μόλις 9 πόντους ο Τσέχος και 6 ο Ισπανός.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού όταν είναι υγιής είναι πιο πάνω στην ιεραρχία του ροτέισον από τον Ράιτ, ο οποίος ναι μεν μπορεί να είναι ταλαντούχος στην επίθεση και στην ατομική άμυνα, όμως δείχνει να χωλαίνει λίγο στην ομαδική αντιμετώπιση των αντιπάλων, πράγμα που είναι απόλυτα λογικό καθώς έχει να κάνει και με την εμπειρία του παίκτη.

Τώρα με τα πράγματα σε μια τόσο οριακή κατάσταση ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στους «ψημένους» παίκτες του, με παραστάσεις και τριβή σε τέτοια ματς.

Bonus key factor

Η αφύπνιση του Αιζαια Κάνααν μπορεί να αποδειχθεί κομβική για ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός είναι ο καλύτερος περιφερειακός σουτέρ που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι και μέχρι τώρα με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι δεν έχει αποτελέσει παράγοντα για τη σειρά.

Αν οι Πειραιώτες σήμερα το βράδυ δουν τον Κάνααν που άπαντες γνωρίζουμε και κάνοντας ταυτόχρονα όλα τα προηγούμενα τότε ο Ολυμπιακός κατά μεγάλη βεβαιότητα θα  περάσει στο Final Four του Βερολίνου. Όπου μεταξύ μας κάτι του χρωστάει η «ρημάδα» η τύχη του, να είναι αυτός που θα προκριθεί με μειονέκτημα έδρας στο 5ο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ