Το μεγάλο κόλπο της Μπαρτσελόνα: Αρπάζει το καλύτερο 4αρι της EuroLeague (vids)

Το μεγάλο κόλπο της Μπαρτσελόνα: Αρπάζει το καλύτερο 4αρι της EuroLeague (vids)

Η καταλανική «Sport» αποκαλύπτει πως η Μπαρτσελόνα πάει για το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του…

Πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Νιγηριανού φόργουορντ της Μπασκόνια, Τσίμα Μονέκε στην Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ισπανική «Sport», οι Καταλανοί ενδιαφέρονται έντονα για τον 28χρονο άσσο που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των Βάσκων.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πλάνο της Super League για την απονομή του πρωταθλήματος

Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης, οι αριθμοί του εκτοξεύτηκαν και ήταν σαφώς από τους πιο βελτιωμένους παίκτες ολόκληρης της σεζόν.

Η φοβερή σεζόν του Μονέκε και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του

Ο Νιγηριανός βρήκε τον εαυτό του στη χώρα των Βάσκων, «κούμπωσε» στην Μπασκόνια και είχε 13,6 πόντους μέσον όρο, 6,6 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα, 1,4 ασίστ, ενώ μέτρησε και 18.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μονέκε έκανε όργια με τη φανέλα των Βάσκων είχε 35% στο τρίποντο, που για ψηλό είναι πολύ καλό ποσοστό, ενώ ήταν χωρίς αμφιβολία ο πιο επιδραστικός παίκτης της Μπασκόνια, μαζί με τον Κόντι Μίλερ ΜαΚιντάιρ.

 

Ο Μονέκε δεν ολοκλήρωσε τη χρονιά υγιής, καθώς στο πρώτο παιχνίδι των play-in της Euroleague τραυματίστηκε και δεν έπαιξε στην συνέχεια της σεζόν, στερώντας από τη Μπασκόνια την ευκαιρία να παλέψει για την είσοδό της στα playoffs της διοργάνωσης, αλλά και το να συνεχίσει στην Liga Endesa.

Με βάση, μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα, ο παίκτης δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που τελείωσε η ομάδα του τη χρονιά και θα ήθελε να παίξει σε έναν σύλλογο με μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Ωστόσο, η διαδικασία μετακίνησής του στους «μπλαουγκράνα» δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο Μονέκε έχει συμβόλαιο με την Μπασκόνια και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τα συμβόλαια δεν σπάνε εύκολα στην Ευρώπη και δη αν ο παίκτης θέλει να πάει σε άμεση ανταγωνίστρια ομάδα.

Οπότε θα πρέπει είτε οι διοικήσεις να τα βρουν μεταξύ τους, είτε ο Μονέκε να πείσει την Μπασκόνια να τον αφήσει ελεύθερο, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ