Η… ελληνική Φενέρμπαχτσε και το απίστευτο που συμβαίνει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η… ελληνική Φενέρμπαχτσε και το απίστευτο που συμβαίνει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η Φενέρμπαχτσε θα βρει απέναντί της στο Final-4 της Euroleague -τουλάχιστον- μία ελληνική ομάδα, την ώρα που ο τουρκικός σύλλογος έχει πιο ελληνικό... κορμό από τους «αιώνιους».

Η αναμονή τελείωσε. Το Final Four της Euroleague ξεκινά! Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνονται στην μάχη των ημιτελικών της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας στην Ευρώπη.

Οι τέσσερις οργανισμοί βρίσ κονται στο Βερολίνο και λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε Φενέρ και Παναθηναϊκό, to10.gr καταγράφει το… παράδοξο στις βασικές πεντάδες των Τούρκων και των «αιωνίων».

Διαβάστε επίσης: Έξαλλος ο Αταμάν στο ξενοδοχείο: «Πού είναι η Euroleague;» (vid)

Τρεις βασικές… ελληνικές επιλογές για την Φενέρ

Στην φετινή Euroleague, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα playoffs με την Μονακό, την οποία και απέκλεισε στο 5ο παιχνίδι στην Γαλλία, η Φενέρ έδωσε συνολικά 39 αγώνες (ρεκόρ 26-13). Στα 36 από αυτά τα παιχνίδια, οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τους τρεις Έλληνες μπασκετμπολίστες του ρόστερ τους. Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιώργο Παπαγιάννη. Οι 3 διεθνείς, έχασαν μέσα στη χρονιά από 3 παιχνίδια έκαστος ενώ ξεκίνησαν και αρκετά παιχνίδια ως βασικοί. Ο Καλάθης ξεκίνησε στο 91% των αγώνων στην αρχική πεντάδα, ο Ντόρσεϊ στο 44,4% και ο Παπαγιάννης στο 30,5%.

Οι Έλληνες «starters» της Φενέρμπαχτσε:

  • Καλάθης: 36 συμμετοχές, 33 ως βασικός: 91%
  • Παπαγιάννης 36 συμμετοχές, 11 ως βασικός: 30,5%
  • Ντόρσεϊ 36 συμμετοχές, 16 ως βασικός: 44,4%

Το… παράδοξο ανάμεσα σε Φενέρ και «αιώνιους»

Ωστόσο, οι δύο «αιώνιοι» δεν έχουν τόσους έλληνες ως βασικές επιλογές. Ο Ολυμπιακός έχει τους Τόμας Γουόκαπ, που είναι νατουραλιζέ, να έχει αγωνιστεί σε 38 από τα 39 φετινά παιχνίδια των Πειραιωτών και σε όλα ως βασικός. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου έχει 36 συμμετοχές στα 39 φετινά ματς όπου ήταν βασικός στα 31 εξ’ αυτών.

Οι Έλληνες «starters» του Ολυμπιακού:

  • Παπανικολάου: 36 συμμετοχές, 31 ως βασικός: 86,1%
  • Γουόκαπ: 38 συμμετοχές όλες ως βασικός: 100%

Παράλληλα, στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, με μόλις δύο Έλληνες να θεωρούνται βασικοί. Ο Ντίνος Μήτογλου είχε 33 ματς ως βασικός, από τα 36 στα οποία αγωνίστηκε και ο Κώστας Σλούκας 15 από τα 32, αφού μετά την άφιξη του Κέντρικ Ναν -κυρίως- έχασε την θέση του στην αρχική πεντάδα. Θυμίζουμε πως, και οι «πράσινοι» έδωσαν 39 ματς τη φετινή σεζόν.

Οι Έλληνες «starters» του Παναθηναϊκού:

  • Μήτογλου: 36 συμμετοχές, 33 ως βασικός: 91%
  • Σλούκας: 32 συμμετοχές, 15 ως βασικός: 46,8%

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ