Στα χνάρια του περσινού τελικού

Στα χνάρια του περσινού τελικού

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει στον... σκληρό δίσκο του, πολλά στοιχεία από τον περσινό τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης με την ευχή όμως το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται σε λίγες ώρες με την Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του final 4 της Ευρωλίγκας, σ’ ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο… παραπέμπει και στον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 79-78, με τον Γιουλ να σκοράρει υπό την πίεση του Φαλ και να δίνει το τρόπαιο στην «βασίλισσα».

Τώρα οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στον ημιτελικό αλλά πολλά δεδομένα από τον περσινό τελικό, ενδεχομένως να παίξουν ρόλο στην έκβαση της αποψινής «μάχης». Ναι, μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν καλό για τους πειραιώτες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να… φέρουν στην μνήμη τους ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Διαβάστε επίσης: Τα δώδεκα χρόνια του Παναθηναϊκού: Όσα θα παίξουν κομβικό ρόλο με την Φενέρμπαχτσε (vids)

Ο Ολυμπιακός πρέπει ν’ ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό τα… χνάρια του περσινού τελικού και αν η τύχη, την οποία επικαλέστηκε πολλές φορές και ο Μπαρτζώκας, είναι με το μέρος του όλα μπορούν να γίνουν.

Πρώτα απ’ όλα είναι προφανές πως η άμυνα που θα παίξει ο Ολυμπιακός είναι το «κλειδί» στην προσπάθεια των πειραιωτών να πάρουν το παιχνίδι.

Στον περσινό τελικό η Ρεάλ σκόραρε 79 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δούλεψε σωστά, το πλάνο για τον περιορισμό της επίθεσης των «μερένγκες» απέδωσε.

Ανάλογο στόχο έχει και στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα του Πειραιά και θα είναι ευχής έργο να καταφέρει να περιορίσει την επίθεση της Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους.

Δεν είναι εύκολο αλλά όταν μιλάμε για ημιτελικό final 4 κόντρα στην «βασίλισσα» τίποτε δεν είναι εύκολο ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε είναι πολύ δύσκολο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να στηριχθεί στην καλή του άμυνα για να βρει τρόπο να «βραχυκυκλώσει» την ισπανική ομάδα. Αν λοιπόν καταφέρει να περιορίσει την δράση του Καμπάτσο, θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου.

Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι αυτός που μπορεί να «εκτοξεύσει» τον ρυθμό της ισπανικής ομάδας, είναι αυτός που μπορεί με την ταχύτητα του στο πασάρισμα να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει λοιπόν να βρει τρόπο να βγάλει «εκτός» αγώνα τον Καμπάτσο και αν τα καταφέρει, θα έχει αυξήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στον τελικό.

Σίγουρα λοιπόν η άμυνα είναι το μεγάλο «όπλο» που καλούνται να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά χρειάζονται πράγματα και στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Πρέπει να υπάρξουν σωστές επιλογές και στην επίθεση και θα είναι καλό εδώ να θυμίσουμε, έστω κι αν πάμε έντεκα χρόνια πίσω, ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον Λονδίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του 2013 με την επίθεσή του κι όχι με την άμυνα.

Είχε πετύχει 100 πόντους, με τον Σπανούλη να «διαλύει» την άμυνα των Μαδριλένων με συνεχόμενα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Βεβαίως άλλο εκείνο το παιχνίδι πριν από 11 χρόνια κι άλλο το αποψινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ