Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Ο Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ και η απαραίτητη ενίσχυση στα γκαρντ

Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Ο Βεζένκοφ, ο Ντόρσεϊ και η απαραίτητη ενίσχυση στα γκαρντ

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, όμως δεν έχει καιρό για χάσιμο και φουλάρει για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν - Όλα τα δεδομένα στους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 87-82 και έχασε το πρωτάθλημα με σκορ 3-2, στους κορυφαίους τελικούς όλων των εποχών στην Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν μία ιδιαίτερη σεζόν, με την κατάκτηση δύο τίτλων (Κύπελλο, Σούπερ Καπ),  με την τρίτη συνεχόμενη συμετοχή τους σε Final Four, αλλά και με την απώλεια του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι στη φάση του Γκος…»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του συνάντησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πολλές δύσκολιες, είχαν αρκετούς τραυματισμούς και ατυχίες, όμως δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στη Euroleague και σε Game 5 στους τελικούς στην Ελλάδα, κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχασε για ένα σουτ του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και μία κακή επαναφορά το πρωτάθλημα, όμως δεν πρόκειται να μείνει σε αυτό και κοιτάζει ήδη την επόμενη μέρα. Οι Πειραιώτες ανεξαρτήτου του τι θα γινόταν στους τελικούς, είχαν ξεκάθαρη στόχευση όσον αφορά το μεταγραφικό τους σχεδιασμό, ξέρουν τι θέλουν, ενώ ο Μπαρτζώκας γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες του βασικού του κοσμού θα μείνουν και ουσιαστικά θα ψάξει 3-4 κινήσεις για να τους πλαισιώσει, αλλά με συγκεκριμένη στόχευση και κυρίως θα προσπαθήσει να βρει παίκτες που είναι πολύ καλή πρώτα στο επιθετικό κομμάτι.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται να ενισχύσουν τον ελληνικό τους κορμό, αλλά και να φέρουν σκόρερς, ο Κίναν Έβανς είναι ένας τέτοιος, όμως το γεγονός ότι τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχει «παγώσει» τη μεταγραφή του. Παρόλα αυτά με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο πλάνο Μπαρτζώκα και διοίκησης για τη νέα σεζόν

Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει καιρό τον σχεδιασμό του και είναι δεδομένο ποιοι δεν υπολογίζονται. Ο Λουκ Σίκμα θα αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει το ίδιο και με τον Ίγκνας Μπραζντέικις, παρότι έχει συμβόλαιο. Ο Λιθουανός έπαιξε λίγο, ήταν εκτός ρυθμού και αναμένεται να του δοθεί αποζημίωση για να λύσει τη συνεργασία του.

Από εκεί και πέρα, ο Αϊζάια Κάνααν θα αποτελέσει παρελθόν, αφού δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους γηγενείς και το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να φέρει πίσω τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μοναδικός μετά που δεν έχει συμβόλαιο είναι ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος θα βάλει κάτω τα δεδομένα και συζητήσει με τη διοίκηση και τον προπονητή.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμβόλαιο και δεν το κουνάνε από το λιμάνι, αφού ο Μπαρτζώκας τους θεωρεί όλους απαραίτητους. Η front line θα παραμείνει ως έχει (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πίτερς, Πετρούσεφ και Ράιτ), ενώ κανονικά θα μείνουν και όλοι οι άλλοι που έχουν συμβόλαιο.

Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και… γκαρντ

Εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποδεσμεύσεις, αλλά και με τον Κίναν Έβανς, ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά στοχευμένα για να ενισχυθεί και μάλιστα σημαντικά. Οι Αγγελόπουλοι είναι διατεθειμένοι να βγουν μπροστά για να γίνει καλύτερος και να επιστρέψει στην κορυφή, ενώ ο μεγάλος στόχος τους δεν είναι άλλος από τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ που έχει ελληνικό διαβατήριο είναι κλειδί στον σχεδιασμό, οι Κινγκς δεν τον υπολογίζουν, όμως ο Ολυμπιακός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του.

Αν δοθεί η δυνατότητα επιστροφής του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, τότε θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πιθανότατα να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις ενίσχυσης, ο Ντόρσεϊ είναι βασικός στόχος επίσης λόγω και του ελληνικού διαβατηρίου και θα αντικαταστήσει τον Αϊζάια Κάνααν. Ο ομογενής γκαρντ έχει παίξει αποδεδειγμένα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στο λιμάνι και «ψήνεται» να επιστρέψει, μιας και στη Φενέρ θα λυθεί το συμβόλαιο του το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, ο Ολυμπιακός γνωρίζει εδώ και μήνες ότι πρέπει να βγει στην αγορά για γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα και το έχει κάνει. Ο Έβανς τα είχε βρει προφορικά με την ομάδα, όμως είχε ατυχία και πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δουν τι θα κάνουν με την περίπτωση του, μιας και επιστρέφει τον Ιανουάριο. Ασχέτως του αν θα ενεργοποιηθεί το deal, ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για παίκτη από το πάνω ράφι στα γκαρντ.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν υπάρχει πια που ήταν μία σημαντική περίπτωση, οι λύσεις είναι περιορισμένες, ενώ την ίδια ώρα είναι ελεύθεροι παίκτες όπως ο Λορέντζο Μπράουν και ο Κρις Τζόουνς. Με τον πρώτο να αρέσει στον Μπαρτζώκα. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από αυτές τις κινήσεις, δεν αποκλείεται να κοιτάξει ο Ολυμπιακός στο ΝΒΑ για την απόκτηση ακόμη ενός σκόρερ, που θα κάνει τη διαφορά, αλλά αυτό είναι και ανάλογα το τι θα γίνει με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν μιας και ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς ξένους στο ρόστερ τους με συμβόλαιο τη νέα σεζόν.

Το depth chart του Ολυμπιακού χωρίς τις μεταγραφές

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ
PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ
C: Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ