Γκριν : «Μου έμαθε πολλά ο Σπανούλης»

Γκριν : «Μου έμαθε πολλά ο Σπανούλης»

Με πολύ καλά λόγια μίλησε ο Έρικ Γκριν για τον Βασίλη Σπανούλη και αποκάλυψε την συμβουλή που του έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Έρικ Γκριν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την ισπανική Βαλένθια, παρόλα αυτά η θητεία του στους Πειραιώτες τον βοήθησε αρκετά.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «eurobasket.com», ο Αμερικανός γκαρντ εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη, αποκάλυψε την συμβουλή που του έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στον φετινό του ρόλο στους πρωταθλητές Ισπανίας.

«Ο ρόλος μου αυτή τη σεζόν είναι να σκοράρω και να είμαι ο παίκτης που δεν είχαν πέρυσι. Θέλουν να είμαι αυτός που θα τελειώνει καλά τα «ένας εναντίον ενός». Πέρυσι στην Ελλάδα είχαμε πολύ ταλέντο και πολλούς καλούς παίκτες», δήλωσε αρχικά ο 25χρονος σκόρερ.

«Ήταν δύσκολο να παίζεις πίσω από τον Σπανούλη, αλλά δεν γκρίνιαζα. Προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα από εκείνον. Είναι υπέροχος ηγέτης και άνθρωπος. Είναι νικητής. Δεν τον νοιάζει πόσους πόντους θα βάλει, θέλει απλά να νικά. Στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό μετράει. Έμαθα τόσα πολλά από εκείνον, αλλά ένα πράγμα μου έχει μείνει. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω τόσα πολλά στο παρκέ, ειδικά στο σκοράρισμα, και γι’ αυτό πρέπει να είμαι προσεκτικός. Στην Ευρώπη δεν μετράει μόνο το σκοράρισμα, αλλά και οι επιλογές και αποφάσεις στο παρκέ. Πρέπει να ξέρεις πώς να βρίσκεις τους συμπαίκτες σου», είπε για τον «Kill Bill» ο πρώην παίκτης των «Ερυθρόλευκων».

«Επίσης μου είπε «μην κυνηγήσεις τα χρήματα, απλά παίξε καλά και θα σου συμβούν καλά πράγματα». Υπάρχουν τόσοι πολλοί στην Ευρώπη που σκέφτονται μόνο τα λεφτά. Έμαθα πολλά από αυτόν και μου έχει πει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες», κατέληξε.

Ο Γκριν την φετινή σεζόν έχει βρει το ρόλο του στην Βαλένθια και είναι ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα (18.7 π. σε 9 ματς), όσο και στην Euroleague (11.1 π. σε 10 ματς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ