Euroleague: «Ψηστήρι» μέσω Βασιλειάδη στην ΑΕΚ ο Μπερτομέου

Euroleague: «Ψηστήρι» μέσω Βασιλειάδη στην ΑΕΚ ο Μπερτομέου

O Τζόρντι Μπερτομέου θα ήθελε την ΑΕΚ στην Eurolegaue ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες τόσο λόγω της δομής της διοργάνωσης όσο και λόγω... ΑΕΚ.

Η περσινή παρουσία της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και κυρίως το Final 4 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, τόσο από οργανωτικής άποψης όσο και από πλευράς προσέλευσης κόσμου, στο ΟΑΚΑ, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους αξιοματούχους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και της Euroleague πιο συγκεκριμένα.

Στο περιθώριο του γκαλά για το τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο ισχυρός άντρας της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, φέρεται να άνοιξε συζήτηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Euroleague και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ζήτησε να μιλήσει με τον Μάκη Αγγελόπουλο για τη συγκεκριμένη προοπτική.

Υπάρχουν βέβαια αρκετές δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σκέψη του Μπερτομέου. Αυτό γιατί η Euroleague θα ήθελε μεν την ΑΕΚ στη διοργάνωσή της, αλλά με ένα μεγάλο μπάτζετ για να είναι ανταγωνιστική. Από την άλλη, ωστόσο, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει καταστήσει σαφές πως η συμμετοχή στη διοργάνωση για μια χρονιά θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά προοπτική στην ομάδα του. Κι αυτό γιατί το μπάτζετ θα αυξανόταν κατακόρυφα και η οικονομική ζημιά θα ήταν πολλαπλάσια και από τη στιγμή που δεν θα υπήρχε εξασφαλισμένη συνέχεια για την «Ένωση» στην Euroleague, στο τέλος θα έβγαινε μόνο ζημιωμένη.

Συν τοις άλλοις, ο Μάκης Αγγελόπουλος θεωρεί πως με την παροχή κλειστών συμβολαίων σε δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας, που έχουν δεδομένα έσοδα σε βάθος ετών, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός όχι μόνο στην ίδια την Ευρωλίγκα, αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Euroleague θα προχωρήσει σε αύξηση των ομάδων της σε 18 την επόμενη σεζόν (2019/20), αλλά δεν υπάρχει σκέψη παραχώρησης έξτρα εισιτηρίου για την Ελλάδα σε αυτή τη φάση. Ίσως να έχει περισσότερες πιθανότητες αν υπάρξει περαιτέρω επέκταση των ομάδων της σε 20 ή και παραπάνω στο μέλλον, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Ο Μπερτομέου με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται πως μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ θέση στην Euroleague, παρά μόνο μέσω της κατάκτησης του Eurocup στο οποίο έχει ξεκαθαρίσει ο Μάκης Αγγελόπουλος πως δεν θέλει να πάρει μέρος η ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ