Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-84

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-84

Ο Παναθηναϊκός έχοντας τον Καλάθη σε μαγική βραδιά με 14 ασίστ και σε πολύ καλή κατάσταση τον Λοτζέσκι (20π) , επικράτησε με 89-84 της Μακάμπι και ξεκίνησε με το δεξί στον μαραθώνιο της φετινής Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σκληρός στα δύσκολα και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ με  89-84 στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι έπαιξαν με μυαλό και συγκέντρωση στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, δυνάμωσαν την άμυνά τους και είχαν σε μεγάλη βραδιά δυο παίκτες: τον Νικ Καλάθη που μοίρασε 14 ασιστ και τον Ματ Λοτζέσκι που είχε 20 πόντους και πολύτιμη προσφορά στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ενθουσιασμό και δύναμη από την εξέδρα παίρνοντας προβάδισμα με 13-2 στο 3’. Οι φιλοξενούμενοι όμως με τον Ουίλμπεκιν να είναι απόλυτα εύστοχος στις προσπάθειές του κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να στείλουν το δικό τους μήνυμα από νωρίς. Μάλιστα προηγήθηκαν με 30-28 στο 12’, μια και οι πράσινοι είχαν  σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία.

Η Μακάμπι έβαζε καλάθι με ευκολία παίρνοντας ρυθμό και βάζοντας πολλούς παίκτες στην εξίσωση της επίθεσής της. Μάλιστα στο 17’ ο Παναθηναϊκός είχε κάνει 4 φάουλ όλα κι όλα από την αρχή του αγώνα.

Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε με 46-45 έπειτα από ένα τρίποντο του Καλάθη σχεδόν στην εκπνοή.

Το σκορ είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα κάτι που σαφώς βόλευε τους Ισραηλινούς με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να τους βάλει… φρένο.

H είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που του έλλειπε. Ενέργεια, πίεση, άμυνα και γρήγορο τέμπο. Ετσι λοιπόν οι πράσινοι υποχρέωσαν τη Μακάμπι σε κακές επιθέσει και έβγαλε αιφνιδιασμούς.

Όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι τον τρόπο να φτάσουν στο καλάθι με τον Μπλακ και τον Ρολ, οι οποίοι έκαναν τεράστια ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι με τον Τόμας να ευστοχεί σε ένα τυχερό τρίποντο προηγήθηκαν με 75-68 στο 33’, ενώ ο Παππάς έδωσε λύσεις στην περιφέρεια με καλή άμυνα και σωστές πάσες. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στον Παναθηναϊκό λόγω της απουσίας του Καλάθη στον πάγκο για να πάρει δυο ανάσες και μείωσε σε 82-77 στο 38’ βάζοντας ξανά δύσκολα στο ΟΑΚΑ.

Ένα τρίποντο του Λοτζέσκι αποκατέστησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στην επικράτηση με το τελικό

Από τους πράσινους οι Καλάθης (8π. 14 ας), Λοτζέσκι (20π.), Αντετοκούνμπο (10π.) και Παππάς (6π.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τη Μακάμπι διακρίθηκαν οι: Ουίλμπεκιν (24π., 8ας) και Μπλακ (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ