Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-89

Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-89

Με ξέσπασμα στο 4ο δεκάλεπτο και τον Γάλλο γκαρντ να... οργιάζει η ΤΣΣΚΑ πέρασε από το Τελ Αβίβ, απέναντι σε μια Μακάμπι που έδειξε ότι φέτος δεν θα είναι αμελητέος αντίπαλος όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στην ανανεωμένη Μακάμπι, πέτυχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε σε εκπληκτική μέρα τον Νάντο Ντε Κολό (27π., 5 ασίστ, 5κλεψίματα, 3ριμπ.),επικράτησε με 89-86. Ετσι έκανε το 2Χ2, την ώρα που οι Ισραηλινοί γνώρισαν τη 2η ήττα τους μετά από εκείνο στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Πάντως η ομάδα του Σπάχια έδειξε και πάλι ότι θα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για τρία δεκάλεπτα η Μακάμπι έβαλε δύσκολα στους Ρώσους οι οποίοι καθάρισαν το ματς στο τέταρτο χάρη στην άμυνα που έπαιξαν και με καθοριστικά καλάθια από τους Χάινς, Ντε Κολό και Κλάιμπερν. Άλλωστε οι γηπεδούχοι έχασαν τον Σκότι Ουίλμπεκιν με 5 φάουλ, με τις λύσεις τους στην επίθεση να περιορίζονται. Καλοϊάρο με 21 και ο Μπλακ με 15 πόντους, οι κορυφαίοι για την «ομάδα του λαού».

Από την «ομάδα του στρατού» που κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ (30 έναντι 21) και έκανε 9 κλεψίματα, ξεχώρισαν και οι Χάντερ, Χάινς, Κλάιμπερν και Χίγκινς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίδο με βραχεία κεφαλή, όμως η ΤΣΣΚΑ πάτησε το… γκάζι με 76-85, 2,40 πριν το τέλος του ματς, χάρη σε τρίποντο του Χίγκινς. Στη συνέχεια η ομάδα του Ιτούδη έκανε καλή διαχείριση και πηγαίνοντας το σκορ πολύ ψηλά έφυγε με ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα.

Τα δεκάλετπα: 22-24, 46-50, 68-67, 86-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ