Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα 87-86

Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα 87-86

Η Γκραν Κανάρια επικράτησε με 87-86 της Μπαρτσελόνα στην δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Ημέρα χαράς για την Γκραν Κανάρια. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Πέσιτς λοιπόν η ομάδα του Σαλβαδόρ Μαλντολάνδο πήρε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα επικρατώντας των Καταλανων με 87-86 στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης . Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και στην ρουλέτα των βολών, ο Έβανς ήταν κομβικός και για άλλη μια φορά η Μπαρτσελόνα απογοήτευσε ούτε πάντες. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Έβανς με 19 πόντους την ώρα που ο Κούριτς έμοιαζε να παλεύει μόνος του με 24 πόντους .

Ισάξιες παρά τα ξεσπάσματα

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε από νωρίς ότι είχε τα ηνία της αναμέτρησης.  Η Γκραν Κανάρια έδειχνε εγκλωβισμένη, μόνο ο Στρόμπερι ήταν ικανός να πιέσει επιθετικά και οι Καταλανοί έκαναν πάρτι.  Ο Πανγκος είχε κέφια, έστειλε την ομάδα του στο +10 (9-19), ο Όλιβερ από τη μεριά του όμως βοήθησε για το 13-19 και ο Τιλι από τις βολές το 14-21. Ο Ερτελ με γκολ φάουλ έπραξε το 14-24, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 18-26 για τους φιλοξενούμενους.

Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού συνέχισε να σκοράρει  και μάλιστα μείωσε σε 22-26. Η βοήθεια ήρθε και από τον Όλιβερ για το 25-26, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο σκορ με τον Ριμπας 26-31, αλλά ξανά όμως η Γκραν Καναρια  με τον Έβανς πέρασε  μπροστά με 35-33.

Ο Στρόμπερι έτρεξε όπως έπρεπε τους γηπεδούχους, με γκολ φάουλ προσέφερε νέο προβάδισμα στην ομάδα του (38-36), με την Μπαρτσελόνα να είναι ουσιαστικά εκτός νερών. Σε ένα ματς ντέρμπι που οι δύο ομάδες συμβάδιζαν χέρι χέρι ο Έβανς πραγματοποίησε από τις βολές το 44-42 με ένα λεπτό να απομένει για το ημίχρονο.

Ο Οριόλα ισοφάρισε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-44.

Ο Έβανς έκρινε την αναμέτρηση

Ντέρμπι ήταν το ματς και στην αρχή της τρίτης περιόδου.  Η Γκραν Καναρια είχε ισχνό προβάδισμα με 53-51 με έξι λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο.  Οι βολές της Μπαρτσελόνα έκαναν το 53-57 και ο Πανγκος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπραξε  το 55-61, με τον Τιλι και πάλι να αναλαμβάνει και με ένα τρίποντο μείωσε σε 58-61. Μια τεχνική ποινή  στον Φίσερ  δεν απέδωσε… καρπούς για την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να περνούν με έξι πόντους διαφορά (61-67).

Το ματς στις Κανάριες Νήσους ξεκίνησε στην τέταρτη περίοδο στο 64-69. Και πάλι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας οι Καταλανοί το 65-73, για να επιστρέψουν οι γηπεδούχοι στο 70-75. Ο Τόμιτς έδωσε αέρα εφτά πόντων στην Μπαρτσελόνα  (72-79) με το συγκρότημα του Πεσιτς  να βλέπει τον Κούριτς να φτάνει στους 23 πόντους και το σκορ στο 77-82 με 3’42’’ για το τέλος.  Ο Έβανς μείωσε σε 79-82 από τις βολές, ενώ έκανε και στη συνέχεια το 81-82 με τους φιλοξενούμενους να προχωρούν σε τάιμ άουτ με κάτι λιγότερα από δυόμισι λεπτά να απομένουν στην… κλεψύδρα. Ο Έβανς ήταν και πάλι κομβικός, ένα δίποντο  του και πάλι έκανε το 84-85 την ώρα που ο Τιλι με τεχνική ποινή έστειλε τον Κούριτς στις βολές.  Η μία εύστοχη του εφέ στα ίσα το ματς με τον Σινγκλετον σε δεύτερο χρόνο (και πάλι με βολές) να κάνει το 85-86.

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού αστόχησε στην επίθεση της Μπαρτσελόνα και η Γκραν Κανάρια οδηγήθηκε σε τάιμ άουτ.  Σαν να μην έφτανε αυτό,  ο Σινγκλετον έστειλε τον Χάνα στις βολές με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν.  Τις έβαλε και τις δύο και η μπάλα κατέληξε στους «μπλαουγκράνα».

Μετά το τάιμ άουτ δεν μπόρεσε ο Πάνγκος να βάλει το τρίποντο με την Γκραν Κανάρια να παίρνει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ